Η Nissan γιορτάζει τα 30 χρόνια επιτυχημένων πωλήσεων του MICRA, με μια επετειακή έκδοση – ορόσημο, περιορισμένης παραγωγής,  τονίζοντας την  κομψή εμφάνισή του αλλά και  τη δυναμική γοητεία του. Με αφετηρία την γνωστή έκδοση Motiva,  το  επετειακό MICRA 30th Anniversary, έχει  ξεχωριστές ζάντες αλουμινίου, ενώ εφοδιάζεται και με μια αεροτομή  που του προσδίδει μια καλλίγραμμη σιλουέτα. Παράλληλα τόσο οι χειρολαβές των θυρών, όσο  και οι καθρέπτες είναι βαμμένοι στο χρώμα του αμαξώματος. Επιπλέον το διακριτικό σήμα “30th Anniversary στην πίσω πόρτα, στα πλαϊνά αλλά και στο ταμπλό, συμβολίζει με τον πλέον ιδιαίτερο τρόπο την επετειακή έκδοση του μοντέλου.99724_1_5_thumb

Το MICRA 30th Anniversary,  κινείται από τον 1.2 λίτρων, ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης της Nissan που αποδίδει 80PS, με τις εκπομπές των ρύπων του να  είναι αρκετά χαμηλές, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για καθημερινή διέλευση στον Πράσινο Δακτύλιο. Εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ ως επιλογή διατίθεται και σε  CVT αυτόματο.

To MICRA είναι κατασκευασμένο πάνω στην νέα πλατφόρμα V της Nissan, η οποία του προσφέρει βέλτιστη ακαμψία, εξαιρετικά οδικά χαρακτηριστικά, αλλά και υψηλή ποιότητα κύλισης.

Η έκδοση  περιλαμβάνει ως στάνταρ, τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση,  ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, καθώς και ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού ασφαλείας όπως ESP, αερόσακους οδηγού, επιβατών, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας.

99728_1_5_thumbΓια την ιστορία, το Nissan MICRA λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 1983, ενώ από τότε έχουν κατασκευαστεί 4 γενιές , με περισσότερα από έξι εκατομμύρια αυτοκίνητα του μοντέλου, σε όλη την Υφήλιο.

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων δεκαετιών, το Nissan MICRA έχει αποτελέσει το πρότυπο στην κατηγορία των Supermini οχημάτων, ενώ  το 1993, έγινε το πρώτο Ιαπωνικό αυτοκίνητο που κέρδισε το υψηλού κύρους βραβείο, του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς (COTY).

Η σημερινή, τέταρτη γενιά (K13), καταδεικνύει το MICRA  ως ένα πραγματικό παγκόσμιο αυτοκίνητο, καθώς πωλείται σε 56 χώρες της Υφηλίου.

Στην Ελλάδα θα διατεθούν μόνο 30 αυτοκίνητα της επετειακής έκδοσης του MICRA 30thAnniversary με την τιμή τους να ξεκινά από τις 10.100€, όπου συμπεριλαμβάνεται ως δώρο το όφελος της απόσυρσης, καθώς και η ειδική προσφορά της Nissan, ενώ οι τυχεροί ιδιοκτήτες τους θα παραλάβουν και δύο δώρα – έκπληξη !