Επόμενη δοκιμή που θα σας παρουσιάσουμε, είναι αυτή του αρκετά δημοφιλούς στους ελληνικούς δρόμους, Nissan Note με τον κινητήρα του 1,4 λίτρου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Ιορδανίδη Κυριάκο, και την Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης που μας παρείχε το αυτοκίνητο για την δοκιμή.

 

Το Note δεν είναι είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο αυτοκίνητο στην ελληνική αγορά, αλλά ένα από τα μοντέλα της Nissan που έχει ήδη αρκετά καλές πωλήσεις. Πλέον διανύει ήδη την δεύτερη νιότη του μετά το facelift που υπέστη. Εξωτερικά οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως στα φωτιστικά σώματα, τους προφυλακτήρες, αλλά και την εμπρός μάσκα, αφού το αμάξωμα έχει παραμείνει ίδιο με του προηγούμενου μοντέλου. Σχεδιαστικά, η εμφάνισή του παραπέμπει σε πολυμορφικό αυτοκίνητο, αλλά διατηρεί τις σχετικά μικρές διαστάσεις ενός άνετου αυτοκινήτου πόλης.
Μπροστά οι αλλαγές που έχει υποστεί του δίνουν μια πιο φρέσκια και παιχνιδιάρικη εμφάνιση, διατηρώντας τις μεγάλες διαστάσεις των φωτιστικών σωμάτων και χρησιμοποιώντας την μάσκα που η Nissan αρχίζει να εφαρμόζει στα νέα μοντέλα της. Βλέποντας το αυτοκίνητο από το προφίλ του, δεν θα παρατηρήσουμε κάποια διαφορά από τον προκάτοχό του, ενώ φτάνοντας στην πίσω άκρη του αυτοκινήτου, βρίσκουμε τα γνωστά πλέον φωτιστικά σώματα τύπου μπούμερανγκ, με ελάχιστες διαφορές. Επίσης παρατηρούμε ότι οι πλαστικές λεπτομέρειες πάνω στους προφυλακτήρες, είναι πλέον στο χρώμα του αυτοκινήτου αντί για μαύρες.
Οι χώροι του αυτοκινήτου, είναι αρκετά άνετοι ακόμα και για τους πίσω επιβάτες, και αρκετά λειτουργικοί. Η πίσω σειρά τον καθισμάτων, είναι συρόμενη, βοηθώντας τον ιδιοκτήτη του Note, εξοικονομήσει κάποιο χώρο από το χώρο τον αποσκευών, αν δεν απαιτείται αρκετός χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Χώρους για μικροαντικείμενα, θα βρούμε στις μπροστά πόρτες και στην κεντρική κονσόλα. Επίσης το ντουλαπάκι μπροστά από τον συνοδηγό εκτός από τον χώρο που κλείνει έχει και έναν εξωτερικό χώρο για την τοποθέτηση αντικειμένων που χρησιμοποιούμε πολύ τακτικά. Στις πλάτες των μπροστά καθισμάτων, υπάρχουν τραπεζάκια αεροπορικού τύπου με θήκες για κάποιο ποτήρι ή μπουκάλι, και ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα, θα βρούμε άλλες δύο θήκες για μπουκάλια. Επίσης χαμηλότερα στις πλάτες των μπροστά καθισμάτων υπάρχουν τσέπες για μικροαντικείμενα, ή περιοδικά κλπ.
Ο χώρος αποσκευών, είναι πλήρως τροποποιήσιμος, αφενός με την μετακίνηση των πίσω καθισμάτων, αλλά αφετέρου και με την δυνατότητα τροποποίησης του πατώματός του.  Εκτός από το κλασικό πάτωμα  του χώρου αποσκευών, το αυτοκίνητο έχει άλλα 2 κομμάτια τα οποία μπορούν να μετακινηθούν και να αλλάξουν την διαρρύθμιση του χώρου. Παραδείγματος χάριν, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ένα από αυτά, για να χωρίσουμε τον χώρο αποσκευών σε δύο τμήματα (εμπρός τμήμα, πίσω τμήμα), ή να δημιουργήσουμε ένα ράφι, ή ακόμα και να φτιάξουμε ένα ψευδοπάτωμα. Επίσης τα δύο κομμάτια αυτά από την κάτω μεριά τους, δεν έχουν επένδυση όμοια με του υπόλοιπου χώρου, αλλά είναι πλαστικά, με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν γυρνώντας τα απλά ανάποδα, ως καλύμματα του πατώματος, αν θέλουμε να τοποθετήσουμε κάποιο αντικείμενο που θα λερώσει την τυπική ταπετσαρία.
Η ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης του εσωτερικού κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα, όπως και η ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί. Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης και το κέντρο της κονσόλας θα βρούμε κάποιες θήκες για μικροαντικείμενα και ποτήρια και τα χειριστήρια του κλιματισμού, καθώς και του ηχοσυστήματος, το οποίο έχει δυνατότητα σύνδεσης κάποιας τηλεφωνικής συσκευής μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, και δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου μέσω της εισόδου AUX που βρίσκεται στον καλυμμένο χώρο μικροαντικειμένων, πάνω από την κεντρική μονάδα.
Ο κινητήρας των 1400 κυβικών εκατοστών, δεν θα λέγαμε ότι ενθουσιάζει με τις εκρηκτικές αποδώσεις του, αλλά καταφέρνει καλά την αποστολή που έχει κληθεί να εκτελέσει. Δηλαδή θα σας μετακινήσει άνετα εντός πόλης χωρίς πρόβλημα, χάρη στον χαμηλόροπο κινητήρα του. Επίσης όταν θα χρειαστεί να κινηθείτε εκτός πόλης δεν θα σας προβληματίσει καθόλου αφού μπορεί ο κινητήρας να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο η δύναμή του επαρκεί για την άνετη μετακίνησή σας. Τέλος οι ονομαστικές καταναλώσεις του είναι χαμηλές για τον κυβισμό του, και θα καταφέρετε αρκετά εύκολα να τις πετύχετε, οδηγώντας πάντα συνετά.
Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας ήταν η έκδοση Acenta Pack και το κόστος της ανέρχεται στα 15320€. Οι τιμές του Note για τον χιλιοτετρακοσάρι κινητήρα ανέρχονται από τα 13740€ ως τα 15770€, ενώ αν προτιμήσετε των μεγαλύτερο κινητήρα του 1,6 λίτρου θα πρέπει να έχετε έτοιμα από 15670€ ως και 19250€ αναλόγως την έκδοση.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
Κυβισμός: 1386 (κ.εκ.)
Ιπποδύναμη: 88 hp
Μέγιστη ροπή: 12,8 Nm
Τελική ταχύτητα: 163 χλμ/ώρα
Επιτάχυνση (0-100 χλμ/ώρα): 13,4 δευτερόλεπτα
Μέση κατανάλωση (μικτός κύκλος): 5,9 λίτρα / 100 χλμ
Εκπομπή σωματιδίων CO2: 139 (γρ./χλμ.)
Μας άρεσε:
+ Ποιότητα κατασκευής
+ Χώροι
+ Κατανάλωση
+ Έξυπνη διαχείριση χώρου αποσκευών
 

Δεν μας άρεσε:

– Αδυναμία κινητήρα
– Σχετικά τσιμπημένη τιμή

Φωτογραφίες:

Βίντεο

Nissan Note 1.4 Presentation