Η Nissan άνοιξε τις πύλες του περιπτέρου της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, με την ανακοίνωση από τον Paul Willcox, Senior Vice President της Nissan Europe, του ρεκόρ πωλήσεων για το 2011 και με ένα κουαρτέτο καινοτόμων και συναρπαστικών πρωτοτύπων, που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά παγκοσμίως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η αποκάλυψη του δυναμικού πρωτοτύπου Invitation από τον Andy Palmer, Executive Vice President της Nissan Motor Co. Ltd, επιβεβαιώνει την έμπνευση της Nissan για τη δημιουργία μια εντελώς νέας τάσης, που ετοιμάζεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2013. Σταθερά στο προσκήνιο είναι και τα Crossovers της Nissan, με την αποκάλυψη του «επιθετικού», με υβριδική τεχνολογία πρωτοτύπου, Hi-Cross, αποκαλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο το πώς η Nissan σχεδιάζει να επεκταθεί στην κατηγορία αυτή, διατηρώντας την ηγετική της θέση. 
Επιπλέον σημαντική είναι η ανακοίνωση ότι το Nismo Juke θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα λανσαριστεί από τη Nismo, τον θρυλικό διεθνή οίκο βελτιώσεων της Nissan, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του σε παγκόσμια κλίμακα.
Παράλληλα, με τα αποκαλυπτήρια στη Γενεύη του πρωτότυπου 100% ηλεκτροκίνητου βαν e-NV200, η Nissan ισχυροποιεί τη θέση της ως ηγέτιδα και στην ηλεκτροκίνηση, καθιστώντας σαφές ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της, σε παγκόσμιο επίπεδο από πλευράς στρατηγικής, για την βιώσιμη μετακίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων.