Την Εισαγωγή και Διανομή των ελαστικών Titan Tires στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ανέλαβε η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με την Titan Distribution U.K. , διευρύνοντας περαιτέρω τις δραστηριότητες της στον κλάδο των ελαστικών.Titan-Logo

Η Titan Tires είναι θυγατρική της εταιρείας Titan International Inc. (TWI), η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και δραστηριοποιείται στους τομείς των ελαστικών για γεωργικά – χωματουργικά – δομικά μηχανήματα καθώς επίσης και στην κατασκευή τροχών για τα αντίστοιχα μηχανήματα μέσω της Titan Wheel Corporation.

Η European Sales Manager της Titan Europe PLC, Lindsay Hart, με αφορμή την υπογραφή της νέας αυτής συνεργασίας δήλωσε: “Η Titan Distribution UK, θυγατρική εταιρεία της Titan International, έκανε επιχειρηματικό της εταίρο την εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναγνωρίζοντας τη μακρόχρονη εξειδίκευση και παρουσία της στους τομείς των επαγγελματικών μηχανημάτων-οχημάτων και μηχανημάτων έργου. Η συνεργασία θα επικεντρωθεί αρχικά στη διάθεση ελαστικών Titan Tires για χωματουργικά μηχανήματα – οχήματα.”

Titam-tyre_thumbΟ Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Ομίλου, Ιωάννης Παπαβασιλείου μετά την υπογραφή της συμφωνάς με την Titan Tires δήλωσε: «είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με την  Titan Tires, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα των ελαστικών και τροχών για μηχανήματα και φορτηγά εκτός δρόμου. Θα σταθούμε άξιοι συνεργάτες και θα τιμήσουμε την επιλογή της Titan Tires εκμεταλλευόμενοι την μακρόχρονη κληρονομιά μας στον τομέα των χωματουργικών φορτηγών και μηχανημάτων έργου, καθώς ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη  είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Volvo Construction Equipment & Komatsu για περισσότερα από πενήντα χρόνια στην Ελλάδα.»

Τα ελαστικά Titan Tires κατασκευάζονται στα έξι εργοστάσια της εταιρείας στην Αμερική στο Freeport, Illinois, Bryan, Ohio, Des Moines και Ιowa και είναι γνωστά για την ποιότητα τους, τη μοναδική σχεδίαση του πέλματος τους και την εξαιρετική ανθεκτικότητα τους κάτω από τις πολύ δύσκολες συνθήκες των εργοταξίων . Η εταιρεία διαθέτει την ανάλογη υποδομή για σχεδίαση, παραγωγή και έλεγχο μίας μεγάλης γκάμας ελαστικών για όλους τους τύπους των μηχανημάτων που εκτείνεται από 6 έως 72,5 ίντσες.

Αντίστοιχα η Titan Wheel Corporation είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τροχών για μηχανήματα εκτός δρόμου με περισσότερα από 50.000 μεγέθη και τύπους τροχών τα οποία σχεδιάζει – δοκιμάζει και παράγει στη μονάδα της στην Saltville στις Η.Π.Α.

Τα ελαστικά της Titan Tires καλύπτουν τις ανάγκες  των παρακάτω τύπων οχημάτων και μηχανημάτων εκτός δρόμου:

 • Χωματουργικά μηχανήματα: ανατρεπόμενα φορτηγά εκτός δρόμου για λατομεία και ορυχεία – εκσκαφείς – προωθητές γαιών (μπουλντόζες)- φορτωτές
 • Μηχανήματα οδοποιίας: οδοστρωτήρες – διαστρωτήρες ασφάλτου (finishers) – διαμορφωτές γαιών (γκρέϊντερ)
 • Πολυμηχανήματα: φορτωτές –εκσκαφείς – μικροί αρθρωτοί φορτωτές και ανυψωτικά μηχανήματα

Η σχεδίαση των ελαστικών της Titan Tires προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια στις μεταφορές σε πολύ δύσκολα τερέν όπως είναι αυτό των λατομείων ή των ορυχείων καθώς επίσης και μακροζωία.

Πιο αναλυτικά μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι:

 • Αυξημένη σταθερότητα
 • Ειδική σχεδίαση της πλευρικής επιφάνειας ελαστικού για αντοχή σε κτυπήματα και ελαχιστοποίηση των πλευρικών ταλαντώσεων
 • Μεγάλη επιφάνεια επαφής του ελαστικού με το οδόστρωμα για ανθεκτικότητα στη φθορά
 • Ειδικά σχεδιασμένο πέλμα με αυλάκια αυτοκαθαρισμού  για εξαιρετική πρόσφυση
 • Εξαιρετική αντοχή σε κτυπήματα που μπορούν να προκαλέσουν ζημιές
 • Ειδική σχεδίαση για καλύτερη κατανομή του βάρους και των φορτίων

H μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας στους τομείς της κατασκευής ελαστικών και τροχών για σκληρή επαγγελματική χρήση εκτός δρόμου της έχει δώσει τη δυνατότητα να προσφέρει ταυτόχρονα εξειδικευμένες υπηρεσίες χρησιμοποιώντας πρωτοπόρες τεχνολογικές λύσεις και προγράμματα software.

Μέσω του εργαλείου διαχείρισης EM-Track III Tracking Software οι εταιρείες εξορύξεων κυρίως έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν δεδομένα για το λειτουργικό κόστος  των μηχανημάτων και τον κύκλο ζωής των ελαστικών:

Επίσης μέσω του “TYRESENSE” ο χειριστής του μηχανήματος-φορτηγού, εκμεταλλευόμενος μία σειρά από αισθητήρες μπορεί να γνωρίζει μέσω monitor τη θερμοκρασία και την πίεση του ελαστικού σε κάθε στιγμή της λειτουργίας του.

Ταυτόχρονα μέσω της συσκευής VBOX MICRO  η εταιρεία γνωρίζει ανά πάσα στιγμή:

 • Την ταχύτητα του οχήματος, την καλυπτόμενη απόσταση, την επιτάχυνση, των αριθμό περιστροφών των τροχών και κατ΄ επέκταση τη φθορά τους και το κόστος χρήσης
 • Τη θέση των μηχανημάτων καθώς λειτουργεί ως σύστημα πλοήγησης κάνοντας χρήση του Google Earth.