Υπερσύγχρονοι κινητήρες diesel προδιαγραφών Euro 6, πρόσθετα συστήματα υποστήριξης για μεγαλύτερη άνεση είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Opel για τα Model Year 2016.

14«Οι νέοι, υπερσύγχρονοι κινητήρες diesel αυξάνουν περαιτέρω την απόδοση των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων μας. Σε συνδυασμό και με την αυξημένη γκάμα επιλογών προαιρετικού εξοπλισμού, τα Vivaro, Movano και Combo γίνονται ακόμα πιο ελκυστικά για τους πελάτες μας,» δήλωσε ο Steffen Raschig, Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων της Opel/Vauxhall.

Vivaro Combi με νέο κινητήρα και περισσότερες επιλογές

Η δεύτερη γενιά του Opel Vivaro, του bestseller της μάρκας στην κατηγορία LCV με ετήσια παραγωγή περίπου 50.000 μονάδων κάθε χρόνο, λανσαρίστηκε το φθινόπωρο του 2014. Από το model year 2016, το Vivaro Combi θα διατίθεται με τον νέο 1.6 BiTurbo CDTI απόδοσης 125 ίππων και 320 Nm ροπής. Η έκδοση 125 ίππων χρειάζεται μόνο 5,7 λίτρα καυσίμου, που αντιστοιχεί σε 149 g CO2 / km. Ο κινητήρας συνδυάζεται με Start/Stop και μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο και χάρη στο σύστημα BlueInjection SCR της Opel, πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6.

Συστήματα υποστήριξης και κινητήρας Euro 6 για το Movano

Τα Movano Combi και Movano Bus διατίθενται επίσης με νέους κινητήρες 2.3 BiTurbo diesel. Χάρη στο σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων BlueInjection της Opel, αυτοί οι κινητήρες πληρούν τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6.

Ο ισχυρότερος κινητήρας του Movano Combi αποδίδει τώρα 170 ίππους και ροπή 380 Nm. Πρόκειται για μία αύξηση 20 Nm και 7 ίππων συγκριτικά με το προηγούμενο Movano Combi. Η Opel διαθέτει επίσης έναν πολύ αποδοτικό κινητήρα BiTurbo για το Movano Bus. Ο 2.3 BiTurbo 163 ίππων θα αντικαταστήσει τον τρέχοντα κορυφαίο κινητήρα της γκάμας 150 ίππων στο Movano Bus. Η νέα μονάδα θα αποδίδει 380 Nm – αύξηση 9%.

Όλοι οι νέοι κινητήρες συνοδεύονται από Start/Stop και ένα πρόσθετο, επιλέξιμο ECO mode και συνδυάζονται με μηχανικό, εξατάχυτο κιβώτιο.

Πηγή