Η Opel επέλεξε το Παρίσι, την πρωτεύουσα της μόδας για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ADAM. Στο “Mondial de l’Automobile” (29 Σεπτεμβρίου – 14 Οκτωβρίου, 2012), οι σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης του μοδάτου ADAM θα αποκαλυφθούν ζωντανά στο κοινό για πρώτη φορά. Η απίστευτη ποικιλία μοντέλων ADAM που ενσαρκώνει μερικούς μοναδικούς συνδυασμούς ταπετσαριών, διακόσμων και ζαντών θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες του περιπτέρου της Opel στο Hall 5.2 (Νο 501).

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες αναμένονται στο “Mondial de l’Automobile”, το δημοφιλέστερο Σαλόνι Αυτοκινήτου στον κόσμο, και όλοι σχεδόν θα μπορούν να δημιουργήσουν το απόλυτα προσωπικό τους ADAM, επιλέγοντας από ένα τεράστιο αριθμό πιθανών συνδυασμών. Όσοι δεν ταξιδέψουν μέχρι το Παρίσι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους Opel ADAM από το σπίτι, με τη βοήθεια του νέου, ιντερνετικού διαμορφωτή που θα ενεργοποιηθεί την ημέρα της παγκόσμιας πρεμιέρας στο διαδικτυακό τόπο www.opel.com. Παράλληλα, θα ανακοινωθούν οι τιμές των πωλήσεων και θα ξεκινήσουν οι παραγγελίες.

Διαδραστικές οθόνες θα στηθούν σε διάφορα σημεία του περιπτέρου της Opel σε μία επιφάνεια 2.014 m2, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες εξατομίκευσης καθώς και το νέο ενσωματωμένο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας “IntelliLink” του ADAM: Το “IntelliLink” ενσωματώνει το smartphone του ιδιοκτήτη στο αυτοκίνητο ανοίγοντας το δρόμο για ιντερνετικές εφαρμογές μέσα στην καμπίνα. Το ADAM είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία με σύστημα που προσφέρει συνδεσιμότητα smartphone για λογισμικό Apple iOS, όντας συμβατό και με λειτουργικά συστήματα Android.

Με μήκος σχεδόν 3,70 m, το νέο σικ και ευέλικτο μικρό της Opel είναι τέλειο για περιβάλλον πόλης. Αντίθετα με τους ανταγωνιστές του, το ADAM απαντά στην τάση για ρετρό αισθητική με μία μοντέρνα, τολμηρή εμφάνιση. Η εντυπωσιακή, μοναδική οροφή που οπτικά δείχνει αποσυνδεδεμένη από το υπόλοιπο αμάξωμα αναδεικνύει τέλεια τη διχρωμία.

Μέσα στην καμπίνα, το Opel ADAM μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα σε ένα περιβάλλον εμπνευσμένο από την premium κατηγορία και με επίπεδο ευρυχωρίας πρωτοφανές για μικρό αυτοκίνητο.

Οι επισκέπτες του “Mondial de l’Automobile” θα διαπιστώσουν από κοντά τον καινοτόμο χαρακτήρα του ADAM το οποίο λανσάρει μία πρωτότυπη φιλοσοφία μοντέλων. Αντί της γνωστής ιεραρχικής δομής των εκδόσεων εξοπλισμού, το Opel ADAM προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέξουν από τρεις τελείως διαφορετικές προτάσεις στυλ και διάθεσης: Το JAM είναι αντισυμβατικό, μοντέρνο και πολύχρωμο, το GLAM επικεντρώνεται στη φινέτσα, την ποιότητα και το στυλ ενώ το SLAM απευθύνεται σε ανήσυχα άτομα που αγαπούν τις σπορ δραστηριότητες.

Το Opel ADAM θα προσφέρεται αρχικά με τρεις αποδοτικούς βενζινοκινητήρες (1.2 l 51kW/70 hp, 1.4 l 64 kW/87 hp και 1.4 l 74/100 hp). Όλοι οι κινητήρες διατίθενται με ένα τεχνολογικό πακέτο ecoFLEX συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Start/Stop.