Συνδυάζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και την οδηγική απόλαυση
Με την κυκλοφορία του πρώτου στον κόσμο πλήρως υβριδικού diesel αυτοκινήτου, του 3008 Hybrid4, η Peugeot δημιουργεί έναν νέο τύπο οχήματος αναφορικά με την ελευθερία χρήσης και την οδηγική απόλαυση.
Περιβαλλοντική αποτελεσματικότητα

Η ονομασία HYbrid4 καθορίζει τον υβριδισμό ενός κινητήρα diesel (2.0 lt HDi FAP 120 kW / 163 hp) με έναν ηλεκτρικό κινητήρα, προσφέροντας μέγιστη απόδοση ισχύος 27 kW (37 hp). Η επιλογή ενός κινητήρα diesel βασίζεται στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, στις μειωμένες εκπομπές CO2 και στην τελευταίας γενιάς τεχνολογία Stop & Start της Peugeot, που είναι αθόρυβη, αποτελεσματική και χωρίς κραδασμούς.

Με το 3008 HYbrid4 crossover, ο φιλικός προς το περιβάλλον συνδυασμός diesel και ηλεκτρικής ενέργειας ανοίγει επίσης το δρόμο για :
– κίνηση στους 4 τροχούς,
– μέγιστη ισχύ 200 hp,
– ZEV τρόπο λειτουργίας (Όχημα Μηδενικών Εκπομπών Ρύπων),
– 3.8 lt/100 km, με 99 g/km CO2.
Τα οφέλη για τον καταναλωτή είναι άμεσα, με υψηλό επίπεδο προδιαγραφών και μείωση κατά 35% στην κατανάλωση καυσίμου, μία πραγματική καινοτομία για ένα αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους και επιδόσεων.
Οδηγική απόλαυση

Αντίθετα με την τρέχουσα αντίληψη, η χρήση της υβριδικής τεχνολογίας προσφέρει επίσης βελτιωμένη οδηγική ελευθερία και εισάγει νέα οφέλη σε πολλά επίπεδα:
– υψηλές επιδόσεις σε συνδυασμό με εξαιρετική οδηγική ικανότητα,
– ελευθερία και απλότητα χρήσης με την πιθανότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας: ZEV, 4WD, Sport, Auto,
– αθόρυβη λειτουργία, με την δυνατότητα οδήγησης με αποκλειστικά ηλεκτρικό τρόπο,
– ηρεμία, που προκύπτει από την ασφάλεια που παρέχει η κίνηση στους τέσσερις τροχούς,
– φιλικότητα προς το περιβάλλον με εκπομπές ρύπων που ξεκινούν από 99 g/km CO2 και 3.8 lt/100 km (74mpg).
Ένα πλούσιο τεχνολογικά crossover με πολλές αξίες

Το 3008 HYbrid4 είναι σχεδιασμένο για να προσελκύει καταναλωτές, που αναζητούν ένα απολαυστικό και πρωτότυπο αυτοκίνητο. Τα οφέλη του, προκύπτουν από την ικανότητά του να ενώνει διαφορετικά είδη :
– μέσω της εξωτερικής του αρχιτεκτονικής, ένα αμάξωμα που φέρει τα γονίδια των SUV, MPV και της μπερλίνας,
– μέσω του σχεδιασμού του, που συνδυάζει τη δύναμη και την ασφάλεια, την ισχύ και την κομψότητα,
– μέσω του εκπληκτικά τεχνολογικού εσωτερικού, που συνδυάζει το περιβάλλον ενός αποκλειστικού hi-tech coupé, με την πρακτική και αποτελεσματική ικανότητα διαμόρφωσης,
– μέσω των δυναμικών του προδιαγραφών, αυτό το όχημα προσφέρει ένα επίπεδο οδήγησης που κάνει πολλές μπερλίνες να ζηλεύουν.
Το 3008 HYbrid4 προσφέρει μία νέα και υψηλά τεχνολογική προσέγγιση στην αυτοκίνηση, συνδυάζοντας την ανανεωμένη οδηγική απόλαυση με τη μείωση εκπομπών CO2.
Περιβαλλοντικά και οικονομικά πλεονεκτήματα

Η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου έχει σημαντική επίδραση στο συνολικό κόστος χρήσης για το 3008 HYbrid4.
Η επιλογή της Peugeot για το υβριδικό diesel καταδεικνύει ότι είναι δυνατός ο συνδυασμός των περιβαλλοντικών απαιτήσεων με την οδηγική απόλαυση, που έως σήμερα δεν ήταν διαθέσιμες σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο.
Το 3008 HYbrid4 θα κατασκευάζεται στη Γαλλία (στη Sochaux και στη Mulhouse για τον υβριδικό πίσω τμήμα) και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2011 στην Ευρώπη.