Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) θα συμμετάσχει με το Πρωτότυπο i-MiEV στη Διεθνή Ανάβαση Pikes Peak 2012 που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Φέτος ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουλίου. Το i-MiEV Prototype είναι ένα πρωτότυπο βασισμένο στο πλήρως ηλεκτρικό i-MiEV της MMC, το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα (EV) που μπήκε στη μαζική παραγωγή και ήδη κυκλοφορεί σε Ιαπωνία, Ευρώπη και Β. Αμερική με σχέδια επέκτασης και σε άλλες αγορές.
Το i-MiEV Prototype θα οδηγήσει ο παγκοσμίου φήμης οδηγός αγώνων Hiroshi Masuoka, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας επιτυχημένης αγωνιστικής καριέρας αρκετών δεκαετιών συμμετείχε στο Dakar Rally 21 φορές, κερδίζοντας δύο συνεχόμενες χρονιές – 2002 και 2003 – με Mitsubishi Pajero και Pajero Evolution αντίστοιχα. 
Το i-MiEV Prototype θα εφοδιάζεται με EV εξαρτήματα ίδια με του τρέχοντος i-MiEV παραγωγής. Η MMC θα αξιοποιήσει τα δεδομένα που θα συγκεντρώσει από τον αγώνα, για να βελτιώσει την αντοχή και αξιοπιστία των γνήσιων EV και των plug-in υβριδικών EV που πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα στην αγορά.
Εκτός από την αγωνιστική συμμετοχή, οι μηχανικοί του τμήματος εξέλιξης της MMC και οι εκπρόσωποι εταιρειών – κατασκευαστών μπαταριών, κινητήρων & άλλων εξαρτημάτων EV θα ταξιδέψουν ως το Κολοράντο για λόγους τεχνολογικής συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσιών με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των EV.
* Η Διεθνής Ανάβαση Pikes Peak είναι ένας ετήσιος αγώνας ανάβασης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στην κορυφή του Pikes Peak στο Κολοράντο στα 4.300m με τους αγωνιζόμενους να καλύπτουν υψομετρικές διαφορές σχεδόν 1.500m. Χρονολογείται από το 1916 και είναι ένας από τους παλαιότερους και δημοφιλέστερους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Αμερική. Η ατμοσφαιρική πίεση, η θερμοκρασία, οι καιρικές και άλλες συνθήκες μεταβάλλονται σημαντικά από την έναρξη μέχρι τον τερματισμό, γι’ αυτό απαιτείται βέλτιστη ρύθμιση ώστε τα αυτοκίνητα να μπορούν να αποδίδουν τα μέγιστα σε όλη τη διαδρομή.