Οι τρεις αναβάτες της Team HRC Helder Rodrigues, Javier Pizzolito και Johnny Campbell οδηγώντας από μία Honda CRF450 Rally  ανέβηκαν στη ράμπα του τερματισμού στο Dakar Rally 2013, έχοντας καλύψει 8420 χιλιόμετρα μέσα από 14 ειδικές διαδρομές από την Περού μέχρι τη Χιλή.2273_05113802_165

Μετά το τέλος της τελευταίας ειδικής διαδρομής του αγώνα από τη La Serena στο Santiago μήκους 346 χιλιομέτρων 2 από τους αναβάτες της Team HRC βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα Rodrigues τερμάτισε στην 7η θέση και ο Pizzolito στην 8η θέση ενώ ο τρίτος οδηγός της ομάδος Johnny Campbell τερμάτισε στην 40η θέση. Ο τερματισμός και των 3 οδηγών της ομάδος σε σε ένα από τα πιο σκληρά ράλι του κόσμου ήταν καρπός της αξιοπιστίας της CRF450 Rally, της προσπάθειας ολόκληρης της ομάδος καθώς επίσης και της αλληλοϋποστήριξης των 3 οδηγών σε κάθε ειδική διαδρομή του αγώνα.

Τα προβλήματα πλοήγησης, κάποιες μηχανικές βλάβες ορισμένα θέματα με τα καύσιμα την 2η και 3η ημέρα του αγώνα είχαν σαν αποτέλεσμα οι αναβάτες της HRC να χάσουν πολύτιμο χρόνο αλλά και την επαφή τους με τους πρώτους αναβάτες.  Ξεπερνώντας τα προβλήματα αυτά ο Helder Rodrigues, ο Javier Pizzolito  και ο Johnny Campbell 8468_05113801_052συνέχισαν την προσπάθεια τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα για να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Στο τέλος του αγώνα οι 3 οδηγοί δήλωσαν:

Ο Helder Rodrigues που τερμάτισε στην 7η θέση δήλωσε: « Ήταν μια μεγάλη πρόκληση και τιμή για μένα να είμαι μέλος της ομάδος της Honda στο Dakar Rally. Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος με τo αποτέλεσμα όσον αφορά την τελική θέση μου, γιατί με αυτή την ομάδα και αυτή τη μοτοσυκλέτα είχαμε τη δυνατότητα να παλέψουμε για το βάθρο. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είχαμε πολύ χρόνο να πραγματοποιήσουμε δοκιμές με τη CRF450 Rally. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είμαστε όλοι εδώ στο Σαντιάγο και ότι θα συνεχίσουμε η ομάδα μας θα συνεχίσει την προσπάθεια της “.

ss14_00Ο Javier Pizzolito που τερμάτισε στην 8η θέση δήλωσε: ” Είμαι πολύ ικανοποιημένος που κατάφερα να ολοκληρώσω το Dakar Rally 2013 και να τερματίσω στην 8η θέση της Γενικής Κατάταξης.  Το ατύχημα που είχα την περσινή χρονιά και μου κόστισε σπάσιμο του μηριαίου οστού και του αγκώνα μου απαίτησε πολύ δουλειά και σκληρή δοκιμασία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους προκειμένου να μπορέσω να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες του αγώνα. Η CRF450 Rally  ήταν αποδείχθηκε πολύ αξιόπιστη και αυτό μας έχει δημιουργήσει μεγάλο ενθουσιασμό για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε “.

Ο Johnny Campbell που τερμάτισε στην 40η θέση δήλωσε: ” Δουλέψαμε όλοι πολύ σκληρά στη νεοσύστατη ομάδα μας. Εγώ δυστυχώς είχα ένα σοβαρό ατύχημα στην 8η ειδική διαδρομή του αγώνα που με καθυστέρησε αρκετά. Η επιστροφή μου στο Dakar Rally μετά από 5 χρόνια απαίτησε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσω να προετοιμαστώ σωστά και να αποκτήσω τη φυσική κατάσταση που απαιτεί ο αγώνα. Για μένα  η συμμετοχή μου με την Team HRC στο Dakar Rally ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα “.

Ο Διευθυντής της Team HRC Katsumi Yamazaki, HRC Team δήλωσε: «καταφέραμε να πετύχουμε τον πρώτο μας στόχο που ήταν ο τερματισμός όλων των μοτοσυκλετών στο τέλος του αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και απαιτούσε τη μέγιστη προσπάθεια από κάθε μέλος της ομάδος μας. Έχοντας δουλέψει μόλις 6 μήνες στόχος μας δεν ήταν η νίκη,  αλλά να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Μετά από 14 ειδικές διαδρομές αποκτήσαμε πολύτιμα δεδομένα για την περαιτέρω βελτίωση της CRF 450 Rally, έτσι ώστε να κατακτήσουμε την 1η θέση το 2014. Θέλω να ευχαριστήσω τον Helder, τον Javier και τον Johnny, καθώς επίσης και όλα τα μέλη της ομάδος μας και όλους τους χορηγούς και συνεργάτες μας για το σπουδαίο έργο και την υποστήριξή τους ».

Η τελική κατάταξη στο Dakar Rally 2013 είναι: 1. Despres (KTM) 2.Faria (KTM) +10’43 “, 3.Lopez (KTM) 18’48” 4.Jakes (KTM) +23’54 “, 5.Pedrero (KTM) +55’29”, 7. Helder Rodrigues Team HRC (Honda) +1 h11’22 “8. Javier Pizzolito Team HRC (Honda) +1 h26’07, 40 Johnny Campbell Team HRC (Honda) +8 h11’40