Η Honda Aircraft Company, Inc., ανακοίνωσε ότι το ελαφρύ ιδιωτικό αεροσκάφος HondaJet προδιαγραφών FAA (Ομοσπονδιακή Πολιτική Αεροπορία των ΗΠΑ) ανέπτυξε μέγιστη ταχύτητα 425 KTAS (“knots true airspeed”) ή 787χλμ/ώρα και Mach 0,72, καταφέρνοντας να ξεπεράσει το όριο των 420 KTAS που είχε θέσει η εταιρία για την παραγωγή του.
Η μέγιστη ταχύτητα 425 KTAS του HondaJet σημειώθηκε στα 30.000 πόδια στις 11 Μαρτίου, 2011, δηλαδή πριν καν περάσουν τρεις μήνες από την επιτυχή πρώτη πτήση του στις 20 Δεκεμβρίου, 2010.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τις ισχυρές επιδόσεις του HondaJet στο πρόγραμμα πτητικών δοκιμών» δήλωσε ο Michimasa Fujino, Πρόεδρος & CEO της Honda Aircraft Company. «Η συμπεριφορά και οι επιδόσεις του επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες μας από το αεροσκάφος το οποίο παίρνει άριστα στον έλεγχο και την ευστάθεια. Η χαρακτηριστική θέση των κινητήρων του πάνω από τα φτερά και η σχεδίαση της ατράκτου στρωτής ροής (Natural Laminar-Flow) με ειδική μύτη μειώνουν σημαντικά την αεροδυναμική αντίσταση και αυξάνουν τις επιδόσεις. Επιπλέον, οι κινητήρες HF120 του HondaJet προσφέρουν άριστη διαχείριση προωστικής ισχύος συμβάλλοντας σε κορυφαία επίπεδα επιδόσεων και απόδοσης».
Η Honda θα συνεχίσει με δοκιμές των μηχανικών συστημάτων και της πτητικής συμπεριφοράς του HondaJet στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Honda Aircraft Company στο Greensboro, Β. Καρολίνα.
Και ενώ οι πτητικές δοκιμές συνεχίζονται, η κατασκευή της μονάδας παραγωγής (εμβαδού 263.400 τετραγωνικών ποδών) του HondaJet στο Greensboro έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η Honda σύντομα θα εγκατασταθεί εκεί ξεκινώντας με τη μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού καθώς και με προετοιμασίες και την απαιτούμενη εκπαίδευση πριν την έναρξη παραγωγής του HondaJet το 2012.