Ο Sebastien Ogier δέχθηκε ποινές από τους αγωνοδίκες μετά το πέρας του Rally Κροατίας για το συμβάν στο οποίο ενεπλάκη στην απλή διαδρομή πριν την 17η ειδική, διατηρώντας όμως την νίκη.

Ο Γάλλος θέλησε να πραγματοποιήσει μια αλλαγή πριν την έναρξη της 17ης ειδικής, που αποτελούσε την πρώτη ειδική της τρίτης ημέρας του rally. Προσπαθώντας να σταματήσει δεξιά σε μια στάση λεωφορείου, συγκρούστηκε με ένα Ι.Χ., το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έλαβε πρόστιμο €5000, καθώς και αποκλεισμό από έναν γύρο του πρωταθλήματος, ο οποίος όμως είναι με αναβολή και θα επιβληθεί εάν ο Ogier παραβιάσει κάποιον ανάλογο κανονισμό. Ακολουθεί το επίσημο έγγραφο της απόφασης:

Ακόμη, ο Sebastien Ogier παραβίασε μια κόκκινη ένδειξη σηματοδότη σε μια διασταύρωση αφότου έφυγε από το σημείο του συμβάντος και έτσι τιμωρήθηκε με ένα ακόμα πρόστιμο, ύψους €2000 αυτή την φορά. Ο Γάλλος δήλωσε ότι είχε σαστισθεί από το συμβάν και δεν παρατήρησε τον κόκκινο σηματοδότη.

Τέλος, ο υπεύθυνος αγώνων της Toyota, Jarmo Lehtinen, εμφανίστηκε στο σημείο όπου ο Ogier είχε την σύγκρουση με το Ι.Χ., κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς, αφού δεν επιτρέπεται μέλη της ομάδας που δεν έχουν σχετική άδεια να βρίσκονται κοντά στα αυτοκίνητα μέσα σε απλές διαδρομές. Κανένας δεν έλαβε κάποια ποινή, παρά μόνο μια παρατήρηση από τους αγωνοδίκες.

Καθώς οι παραπάνω ποινές ήταν χρηματικές ή αφορούσαν αποκλεισμό με αναβολή, ο Sebastien Ogier διατήρησε την νίκη του στο Rally Κροατίας

Πηγή: totalracing.gr / PHOTOGRAPHY BY TOYOTA GAZOO RACING