Η Σαμπίνε Κεμ, η εκπρόσωπος του επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1 Michael Schumacher, δήλωσε χθες (Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014) ότι υπάρχουν κάποιες μικρές ενθαρρυντικές ενδείξεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, αλλά ότι ο Γερμανός πιλότος χρειάζεται να δώσει μεγάλη μάχη για την ανάρρωσή του ύστερα από την εγκεφαλική βλάβη που υπέστη σε ατύχημα κάνοντας σκι.

schumacher_michael

“Είμαστε και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι ο Michael θα τα καταφέρει και θα ξυπνήσει”, δήλωσε η μάνατζέρ του και εκπρόσωπος της οικογένειας Schumacher. “Κάποιες φορές υπάρχουν μικρές, ενθαρρυντικές ενδείξεις, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να έχουμε μεγάλη υπομονή”, προσθέτει η ίδια σε γραπτή της ανακοίνωση. 

Οι γιατροί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύεται ο Schumacher από τις 29 Δεκεμβρίου 2013, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αφύπνισής του από το τεχνητό κώμα στο οποίο τον υπέβαλαν όταν μεταφέρθηκε εκεί. Κάνοντας σκι στις ‘Αλπεις, ο Schumacher προσέκρουσε σε βράχο με τόση δύναμη που έσπασε το προστατευτικό κράνος το οποίο φορούσε.