Οι αυξημένες πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων της Ford Motor Company το 2013 οδηγήθηκαν από νέα προϊόντα και χάρισαν στην εταιρία το υψηλότερο μερίδιο αγοράς CV από το 2007.

fordtransit

Η Ford πούλησε 186.200 επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2013, 11.000 περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά. Το μερίδιο αγοράς της εταιρίας αυξήθηκε στο 9,2% από 8,5% το 2012 – η μεγαλύτερη αύξηση που σημειώθηκε από οποιονδήποτε κατασκευαστή στην Ευρώπη.

Στην αύξηση των πωλήσεων Ford συνετέλεσε κυρίως η ζήτηση για το νέο Transit Custom 1t van και το Ranger pickup. Η Ford πούλησε 41.500 Transit Custom vans το 2013, το πρώτο πλήρες έτος παραγωγής και 15.400 μονάδες του βραβευμένου Ranger pickup – αύξηση 49% από το 2012.

Μέσα στο 2014, η Ford θα ολοκληρώσει την ανανέωση και την επέκταση της γκάμας επαγγελματικών οχημάτων της στην Ευρώπη μέσα σε 2 χρόνια. Η Ford λανσάρισε το Transit Connect και το νέο Fiesta Van το 2013, μετά το ντεμπούτο των Ranger και Transit Custom το 2012. Η νέα γκάμα ολοκληρώνεται με το λανσάρισμα του Transit 2t και του μικρού Transit Courier το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Το Ford Transit Connect αναδείχτηκε πέρσι “Διεθνές Van της Χρονιάς 2014,” και η Ford έγινε η πρώτη κατασκευάστρια που κατακτά τον τίτλο επί δύο συνεχόμενες χρονιές, έχοντας προηγηθεί η νίκη του Transit Custom.

«Η Ford διαθέτει τώρα την πιο φρέσκια γκάμα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, και τα τελευταία προϊόντα μας προσελκύουν πολύ περισσότερους πελάτες στις εκθέσεις Ford και τα Κέντρα Transit,» δήλωσε ο Kevin Griffin, director, Commercial Vehicle Marketing & Sales, Ford Ευρώπης. «Με την κυκλοφορία και άλλων νέων προϊόντων φέτος, αναμένουμε νέα αύξηση του μεριδίου μας.»

* Πηγή:Στοιχεία Ford. Στις 19 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές της Ford (Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία).