Η Citroën στο 81ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάζει μια γκάμα μοντέλων – παραγωγής και πρωτότυπα- που ενσωματώνουν πλήρως τις βασικές αξίες της μάρκας, δημιουργικότητα, τεχνολογία και τόλμη.

Σχετικά με τα μοντέλα διαβάστε παρακάτω

Citroën Metropolis
Το εντυπωσιακό πρωτότυπο αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό κοινό. Εμπνευσμένο στο σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας στη Σαγκάη, ενσαρκώνει τις ιδέες της Citroën για την κατασκευή ενός πραγματικά πρωτοποριακού πολυτελούς αυτοκινήτου, τόσο για την Ευρωπαϊκή όσο και την Κινεζική αγορά. Οι εντυπωσιακές αναλογίες του μοντέλου (5,3μ. μήκος, 2μ. πλάτος και 1,4μ. ύψος) συνθέτουν ένα επιβλητικό όσο και κομψό σύνολο. Εφοδιασμένο με plug-in υβριδικό σύστημα, το Metropolis προσφέρει υψηλές επιδόσεις με χαμηλές εκπομπές ρύπων. Το σύστημα δίνει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κινείται αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 95 ίππων. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 2λιτρος V6 βενζινοκινητήρας ο οποίες σε συνθήκες κανονικού φορτίου αποδίδει 272 ίππους και 375Nm ροπής. Κατά την επιτάχυνση όταν απαιτείται η μέγιστη απόδοση του συστήματος αγγίζει τους 460 ίππους/430Nm ροπής, ενώ η κίνηση και στους τέσσερις τροχούς εξασφαλίζει την μέγιστη πρόσφυση. Το τεχνολογικό οπλοστάσιο του Metropolis συμπληρώνεται από ένα κιβώτιου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων καθώς και την υδροενεργητική ανάρτηση που προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας. Με εκπομπές μόλις 70g/km CO2, το Metropolis εκπέμπει περίπου το 1/5 των ρύπων σε σχέση με ένα αντιστοίχων επιδόσεων αυτοκίνητο (4λιτρο V8 κινητήρα).
Citroën DS4
Το δεύτερο μέλος της σειράς DS, το DS4, καινοτομεί όχι μόνο όσον αφορά το στυλ αλλά και την αρχιτεκτονική, συνδυάζοντας την αισθητική ενός κουπέ με την πρακτικότητα που προσφέρει ένα 5θυρο hatchback. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό όπου το υψηλό επίπεδο φινιρίσματος και η αψεγάδιαστη ποιότητα, συνοδεύουν την κορυφαία επιλογή υλικών. Το μοναδικό στυλ του DS4 έχει ήδη κερδίσει την αναγνώριση του κοινού, όπου 62.000 χρήστες του διαδικτύου από 62 χώρες το ανακήρυξαν ως το ομορφότερο αυτοκίνητο της χρονιάς. Την εμφάνιση του στην έκθεση – παράλληλα με το DS4 – κάνει και το πρωτότυπο DS4 Purple «εφοδιασμένο» με λεπτομέρειες που προέρχονται από τον χώρο του κοσμήματος.
Πρωτότυπα C3 Red Block & C6 Noir et Blanc
Δύο πρωτότυπα βασισμένα σε μοντέλα παραγωγής κάνουν την παρουσία τους στο σαλόνι της Γενεύης. Το C3 Red Block αποτελεί μια μυώδη εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου όπου η ματ βαφή συνδυάζεται με χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος (κατά 15χλστ.) και τροχούς 17 ιντσών. Αντίστοιχα στο C6 Noir et Blanc ξεχωρίζει η λευκή σατινέ βαφή που συνδυάζεται με την γυαλιστερή μαύρη οροφή. Στο εσωτερικό οι λεπτομέρειες σε λευκή λάκα δημιουργούν αντίθεση με την μαύρες επιφάνειες.
Citroën C-Zero
Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο C-Zero είναι σχεδιασμένο ώστε να κάνει πιο εύκολες τις μετακινήσεις στην πόλη προσφέροντας υψηλό επίπεδο άνεσης και βεβαίως μηδενικούς ρύπους. Από την αρχή του λανσαρίσματός του, η Citroën έχει λάβει 1.300 παραγγελίες για το C-Zero.



Citroën DS3 WRC
Το νέο «όπλο» της Citroën στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι δίνει το παρόν στη Γενεύη. Το DS3 WRC με βάση τους νέους κανονισμούς χρησιμοποιεί ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 λίτρων με μηχανική επιλογή ταχυτήτων και μηχανικό κεντρικό διαφορικό.