Σε συνέχεια του ενθουσιασμού που προκάλεσε το “500 by Gucci”, το οποίο προσέλκυσε 3000 προ-παραγγελίες μέσω της ιστοσελίδας www.500byGucci.com και τη συνεχή ζήτησή του σε όλον τον κόσμο, η Fiat και η Gucci παρουσιάζουν την κάμπριο έκδοση “500C by Gucci”, η οποία φέρει τη σφραγίδα, για άλλη μια φορά, της Διευθύντριας Δημιουργικού της Gucci, Frida Giannini, που συνεργάστηκε με το Centro Stile της Fiat.
Οι παραγγελίες θα αρχίσουν τον Αύγουστο. Το αυτοκίνητο θα διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο και από το Σεπτέμβριο θα βρίσκεται σε επιλεγμένες εκθέσεις της Fiat στην Ιταλία. Η τιμή του θα ανέρχεται στα 20.000 ευρώ. Επιπλέον, από τις 19 Αυγούστου, το “500C by Gucci” θα πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτότυπη περιοδεία σε μερικά από τα πιο διάσημα μέρη της Ευρώπης.
Όλα τα στοιχεία που ξεχώρισαν στο “500 by Gucci”, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η αίσθηση της κομψότητας και του στυλ, βρίσκονται στην έκδοση “500C by Gucci”, ενισχυμένα με την καινοτόμο ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή που λειτουργεί ως «παράθυρο στον ουρανό».
Η νέα κάμπριο έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε δύο εξελιγμένα χρώματα: λευκό με χρωμιωμένες ματ επιφάνειες και γυαλιστερό μαύρο με χρωμιωμένες επιφάνειες. Και στα δύο η υφασμάτινη οροφή θα είναι μαύρη με το χαρακτηριστικό πράσινο-κόκκινο-πράσινο μοτίβο της Gucci τυπωμένο κατά μήκος της οροφής (το ίδιο θα βρίσκεται και στην πλαϊνή πλευρά του αυτοκινήτου).

Το εξωτερικό του “500C by Gucci” είναι εξοπλισμένο με 16″ ζάντες αλουμινίου οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη ρετρό σχεδίαση των ακτινών και έρχονται σε τέλεια αρμονία με το εξωτερικό χρώμα: μια απόλυτη πρωτιά για τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας. Τα καπάκια στις ζάντες έχουν το διπλό “G” λογότυπο το οποίο ταιριάζει με το χρώμα του αμαξώματος και την υπογραφή της Gucci στο πορτ-παγκάζ και την μπάρα της πόρτας.

Το σαλόνι του “500C by Gucci” ξεχειλίζει από στιλ: κομψό ράψιμο, μοναδικά υλικά, σατέν και χρωμιωμένες επιφάνειες, ένα «βελούδινο» φινίρισμα στο ραδιόφωνο και δύο δίχρωμα Frau δερμάτινα καθίσματα με το πατρόν της Guccissima. To λογότυπο της Gucci εμφανίζεται στα καθίσματα, στο κιβώτιο ταχυτήτων, στο κάλυμμα του κλειδιού, στα πατάκια και σε ένα πρωτοποριακό φινίρισμα στις ζώνες ασφαλείας.
Το Fiat “500C by Gucci” φυσικά θα κυκλοφορήσει με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού, επτά αερόσακους (οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς, παραθύρων και γονάτων οδηγού), το ολοκληρωμένο σύστημα Blue&Me; με πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και ηχοσύστημα με CD και MP3, καθώς και δερμάτινο τιμόνι με χειριστήριο ηχοσυστήματος.

Μαζί με το ντεμπούτο του σε εκθεσιακούς χώρους, τον Αύγουστο το “500C by Gucci” θα πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτότυπη περιοδεία που θα σταματήσει σε μερικά από τα πιο όμορφα τοπία στην Ευρώπη. Η πρώτη στάση θα είναι στο Σαν Τροπέ (19-27 Αυγούστου), ακολουθεί το Βερολίνο (8-14 Σεπτεμβρίου), η Βαρκελώνη (25 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου), το Λονδίνο (16-23 Οκτωβρίου) και η Γενεύη (23-30 Οκτωβρίου). Στην Ιταλία, η περιοδεία θα ξεκινήσει από το Forte dei Marmi (22-28 Αυγούστου) και στη συνέχεια θα περάσει από τη Ρώμη (4-11 Σεπτεμβρίου), τη Φλωρεντία (19-26 Σεπτεμβρίου) και το Μιλάνο (8-16 Οκτωβρίου).

Ένας εντυπωσιακός κρυστάλλινος κύβος διαστάσεων 5×5 μέτρων όπου το κάτω και πάνω μέρος θα είναι από κομψή μαύρη γυαλιστερή λάκα θα δημιουργηθεί για κάθε στάδιο της περιοδείας. Στο εσωτερικό του κύβου θα βρίσκεται ένα 500C, όπως ένα πολύτιμο κόσμημα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η εγκατάσταση θα φωτίζεται, δημιουργώντας μια επιβλητική ατμόσφαιρα, προβάλλοντας τόσο το κομψό αυτοκίνητο όσο και την περιοχή. Η κατασκευή συμπληρώνεται από τρεις μικρές βιτρίνες, όπου θα εκτίθενται κομμάτια της συλλογής “500 by Gucci” όπως σετ ταξιδίου, δερμάτινα αξεσουάρ, φόρμες, τζάκετ, γάντια οδήγησης, γυαλιά και ρολόι.
Όπως και στην προηγούμενη έκδοση, μια πρωτότυπη διαφημιστική καμπάνια έχει δημιουργηθεί για το Fiat “500C by Gucci” στην οποία το αυτοκίνητο βρίσκεται δίπλα στο μοντέλο Natasha Poly. Οι επιλεγμένες εκθέσεις της Fiat που θα έχουν το “500C by Gucci” θα λάβουν αντίγραφα ενός αποκλειστικού lifestyle εντύπου που δημιουργήθηκε ως κατάλογος μόδας και σχεδιάστηκε για να αναδείξει την κλάση και το μοναδικό χαρακτήρα αυτής της εκπληκτικής έκδοσης του λαμπερού κόσμου του Fiat 500 μέσα από καλλιτεχνικές φωτογραφίες.