Μια μοναδική έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Maserati εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην πόλη της Μόντενα με τα εκθέματα να μας ταξιδεύουν στην ένδοξη ιστορία της διάσημης ιταλικής τρίαινας.

Maserati1

Η έκθεση, η οποία φέρει την ονομασία «Century of Pure Italian Luxury Sports Cars», κυριολεκτικά ταξιδεύει τους επισκέπτες της την ιστορία του ιταλικού κατασκευαστή, καθώς στον ιδιαίτερα λιτό όσο και προσεγμένο χώρο στον οποίο φιλοξενείται εκτίθενται μερικές από τις πιο σημαντικές αγωνιστικές και «πολιτικές» δημιουργίες της.  Έτσι, όσοι τυχεροί έχουν την ευκαιρία να την επισκεφτούν μπορούν όχι μόνο να ξαναζήσουν μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας της Maserati, αλλά συγχρόνως να μάθουν και για τα άτομα εκείνα που διαμόρφωσαν την πορεία της την τελευταία 100ετία. Η έκθεση, η οποία είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει έως τον Ιανουάριο του 2015, φιλοξενείται στο φουτουριστικό μουσείο «Enzo Ferrari», που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την έδρα Maserati στην Viale Ciro Menotti. Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική και όχι μόνο αξία των μοντέλων που εκτίθενται, αυτή είναι η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτων της Maserati που έγινε ποτέ σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Maserati9Στα εγκαίνια της νέας αυτής έκθεσης παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Maserati, Harald Wester καθώς και ο πρόεδρος της Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo. Το παρόν έδωσαν και τα ξαδέλφια Carlo και Alfieri Maserati, γιοι, αντίστοιχα, του αδελφών Ettore και Ernesto Maserati, που το 1914, μαζί με τον Alfieri Maserati, ίδρυσαν την εταιρεία που εξακολουθεί να φέρει το όνομά τους μέχρι και σήμερα. Το τιμώμενο ωστόσο πρόσωπο στα εγκαίνια ήταν ο θρυλικός οδηγός αγώνων Sir Stirling Moss, ο οποίος την δεκαετία του ‘50 κέρδισε αναρίθμητες διακρίσεις και νίκες για λογαριασμό της Maserati.

Σε μόνιμο stand στο χώρο της έκθεσης θα βρίσκονται 21 εντυπωσιακές δημιουργίες της Maserati, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά της στο μουσείο Enzo Ferrari θα παρελάσουν συνολικά περί τα 30 οχήματα, αγωνιστικά και μη. Στο μουσείο, επίσης, το οποίο είναι αφιερωμένο ασφαλώς στον Enzo Ferrari, οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν και πολλά σπάνια μοντέλα της Ferrari καθώς και τις πιο σημαντικές αγωνιστικές δημιουργίες της Alfa Romeo της προπολεμικής περιόδου. Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτό το τμήμα της έκθεσης, το οποίο αποτελεί την επέκταση του εκθεσιακού χώρου του μουσείου, βρίσκεται στο χώρο του εργαστηρίου, στο οποίο ο πατέρας του Enzo Ferrari εργάστηκε από το τέλος του 19ου αιώνα μέχρι το θάνατό του.

Απολαύστε στις φωτογραφίες που ακολουθούν μερικά από τα εντυπωσιακά 4τροχα της έκθεσης «Century of Pure Italian Luxury Sports Cars»