Η ελβετική ιατρική ομάδα που έχει αναλάβει τη θεραπεία του Michael Schumacher ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο πρωταθλητής της Formula 1 μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για “ένα μεγάλο χρονικό διάστημα” ενώ πηγή κοντά στην οικογένειά του αποκάλυψε ότι ο Γερμανός πιλότος βρίσκεται σε μια κατάσταση κατά την οποία επανακτά και στη συνέχεια χάνει τις αισθήσεις του, ενώ δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει.

Δεν μπορεί να μιλήσει αλλά υπάρχει κάποιου είδους επικοινωνία
Δεν μπορεί να μιλήσει αλλά υπάρχει κάποιου είδους επικοινωνία

Ο Schumacher είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης τη Δευτέρα για να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάσταση της υγείας του, σχεδόν έξι μήνες μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Η μάνατζερ του Sabine Kehm ανακοίνωσε ότι μετά την μακρά παραμονή του στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, ο Γερμανός πιλότος της Formula 1 δεν είναι πλέον σε κώμα. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής “Telegraph”, ο 45χρονος Schumacher, ο οποίος φέρεται να έχασε 20 κιλά από τότε που σημειώθηκε το ατύχημα στις 29 Δεκεμβρίου, δεν μπορεί να μιλήσει ή να περπατήσει.

Ο Darcy Christen, επικεφαλής για τα ΜΜΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης, δήλωσε πως η παραμονή του Schumacher εκεί πιθανόν να είναι μακρά.

Πηγή προσκείμενη στην οικογένεια του Γερμανού πρωταθλητή δήλωσε την Τρίτη πως τα μέλη της οικογένειάς του έχουν μια “πιο θετική διάθεση” και εξακολουθούν να πιστεύουν πως η κατάστασή του θα βελτιωθεί.

Επεσήμανε πως παρόλο που ο 45χρονος δεν μπορεί να μιλήσει υπάρχει κάποιου είδους επικοινωνία. Η εφημερίδα “BILD” έγραψε πως ο Schumacher μπορεί τώρα να ανταποκριθεί στον ήχο της φωνής της γυναίκας του Κορίνας.