Ο δεύτερος διεθνής αγώνας Ιστορικών Αυτοκινήτων πραγματοποιείται τον προσεχή Οκτώβριο στη χώρα μας. Πρόκειται για το 6ο Olympic Classic Tour Rally που θα διεξαχθεί από 10-12 Οκτωβρίου με έδρα τον Μαραθώνα και θα περιλαμβάνει διαδρομές στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια. Ο αγώνας όπως και το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της FIA, αποτελώντας τον 7ο από του 8 αγώνες του θεσμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου «FIA Trophy for Historic Regularity Rallies».

6o_OLYMPIC_CLASSIC_RALLY_PR _1_afisa (1)

Η φετινή διοργάνωση η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα, θα έχει συνολικό μήκος περί τα 500 χλμ., θα περιλαμβάνει 12 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας με πολλαπλές χρονομετρήσεις. Οι συμμετέχοντες, εκτός από τις πολύ απαιτητικές ειδικές διαδρομές στις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν την ακρίβεια και τη δεξιοτεχνία τους, θα έχουν τη δυνατότητα για άλλη μια φορά να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία πολιτισμού και παράδοσης της χώρας μας, να περάσουν από διαδρομές σπάνιου φυσικού κάλους και να γευτούν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία. Ο αγώνας είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει πόλο έλξης για πολλούς πρωταγωνιστές των αγώνων του είδους, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον περασμένο Ιούνιο (μετά την ολοκλήρωση του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις) είχαν δηλώσει πως θα έλθουν και πάλι στη χώρα μας το φθινόπωρο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα του 6ου Olympic Classic Tour Rally έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 Έναρξη εγγραφών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Λήξη εγγραφών

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ανακοίνωση λίστας συμμετοχών

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

18:00 – 20:00 Διοικητικός έλεγχος Ελλήνων αγωνιζομένων, προαιρετικά για αλλοδαπούς αγωνιζόμενους (Γραφεία ΕΛΠΑ, Λ. Μεσογείων 395- Αγ. Παρασκευή)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

16:00 – 19:00 Διοικητικός έλεγχος αλλοδαπών αγωνιζομένων. Τεχνικός έλεγχος αυτοκινήτων (Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης)

19:15  Ανακοίνωση λίστας εκκινούντων

19:30  Εκκίνηση 1ου Σκέλους 1ου τμήματος από Μαραθώνα (Αφετηρία Μαραθωνίου)

21:00  Τερματισμός 1ου Σκέλους 1ου τμήματος στον Μαραθώνα – Νέα Μάκρη

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

09:00  Εκκίνηση 1ου Σκέλους 2ου τμήματος από τον Μαραθώνα – Νέα Μάκρη

14:00  Ανασυγκρότηση  Χαλκίδα

18:00  Τερματισμός 1ου Σκέλους στον Μαραθώνα – Νέα Μάκρη

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

10:00 Εκκίνηση 2ου Σκέλους από τον Μαραθώνα – Νέα Μάκρη

16:00 Τερματισμός στον Μαραθώνα – Νέα Μάκρη

17:30 Τελετή απονομής επάθλων

Πληροφορίες/Δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του HELLENIC LANCIA CLUB (www.hlc.gr). Βαθμολογία πρωταθλήματος: www.historic-elpa.gr