Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Michael Schumacher, θα συνεχίσει στο σπίτι του την αποθεραπεία του από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ενώ έκανε σκι πέρσι τον χειμώνα, ανακοίνωσε σήμερα η μάνατζέρ του. Τον Ιούνιο ο 45χρονος Schumacher πήρε εξιτήριο από το γαλλικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για έξι μήνες —το μεγαλύτερο διάστημα σε τεχνητό κώμα— λόγω των σοβαρών τραυμάτων στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε για θεραπεία αποκατάστασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λοζάνης, στην Ελβετία.

schumacher_michael4

Ο Γερμανός πρωταθλητής έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε έναν βράχο ενώ έκανε σκι στο Μεριμπέλ, στις γαλλικές ‘Αλπεις, στις 29 Δεκεμβρίου 2013. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου μεταφέρθηκε υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του, θα συνεχίσει τη θεραπεία του στο σπίτι του στην Ελβετία όμως ακόμη έχει μπροστά του “ένα μακρύ και δύσκολο δρόμο” μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.

“Η αποκατάσταση του Michael θα συνεχιστεί στο σπίτι. Τις εβδομάδες και τους μήνες που πέρασαν έκανε πρόοδο, αν αναλογιστούμε τη σοβαρότητα του τραυματισμού του, όμως μπροστά του βρίσκεται ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος” υπογράμμισε η εκπρόσωπός του, Sabine Kehm, χωρίς να διευκρινίσει το πότε ακριβώς πήρε εξιτήριο ο Schumacher από το ελβετικό νοσοκομείο.

Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου επιβεβαίωσε ότι ο Schumacher δεν νοσηλεύεται πια εκεί.

Η Corinna Schumacher, η σύζυγος του πρώην πιλότου της Formula 1 Michael Schumacher δήλωσε την Παρασκευή 11-7-2014 ότι η κατάσταση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή βελτιώνεται, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Neue Post. Είναι η πρώτη φορά που η Corinna Schumacher μίλησε για τον σύζυγό της μετά το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι, στα τέλη του 2013. Μέχρι σήμερα για την κατάσταση του Michael Schumacher ενημέρωνε τον Τύπο η εκπρόσωπός του, Sabine Kehm. «Βελτιώνεται, φυσικά με αργούς ρυθμούς όμως σε κάθε περίπτωση, βελτιώνεται», είχε πει τότε η Corinna μιλώντας στο περιοδικό στο περιθώριο ενός ιππικού τουρνουά.