Η Nissan,  θέλοντας να δώσει μια πολυτελή διάσταση στην επιβατική έκδοση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου e-NV200,  σχεδίασε ένα πρωτότυπο πολυτελές όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, που ακούει στο όνομα e-NV200 VIP Concept.

124593_1_5

Πίσω από την εντυπωσιακή διχρωμία  του εξωτερικού,  βρίσκεται ένα εκλεπτυσμένο και πολυτελές εσωτερικό. Το σαλόνι του e-NV200 VIP Concept, αποτελείται  από καθίσματα εξαιρετικής ποιότητας σε  λευκό δέρμα με μπλε αποχρώσεις, οι οποίες δημιουργούν μια ευχάριστη αντίθεση με το κυρίως μαύρο χρώμα στο κάτω μέρος της καμπίνας. Τα trims και οι μοκέτες του αυτοκινήτου είναι επίσης σε μαύρο χρώμα, ενώ οι επιφάνειες με τα όργανα ελέγχου έχουν έναν πολυτελές μαύρο φινίρισμα, το επονομαζόμενο piano black. Στο πάνω μισό της καμπίνας, συμπεριλαμβανομένης της οροφής, των παραθύρων και των επενδύσεων στις κολώνες,  κυριαρχεί το λευκό χρώμα, δίνοντας μια αξεπέραστη αίσθηση ευρυχωρίας στο εσωτερικό.

124595_1_5Τα δύο πίσω  υπερπολυτελή καθίσματα τύπου “Club Class”,  διαθέτουν ενσωματωμένες ζώνες ασφαλείας, υποβραχιόνια  αλλά και επέκταση με υποπόδιο για επιπλέον άνεση.

Η τοποθέτηση των πίσω καθισμάτων  πίσω από τη συρόμενη πόρτα, αφενός μεν  διευκολύνει στο μέγιστο βαθμό την πρόσβαση στην καμπίνα των επιβατών, αφετέρου δε επεκτείνει το διαθέσιμο χώρο για τα πόδια μέχρι 670 mm, γεγονός που θα ικανοποιήσει – με ανέσεις λιμουζίνας –  ακόμα και πανύψηλους επιβάτες. Πίσω από τα καθίσματα υπάρχει άφθονος χώρος για τις αποσκευές, καθιστώντας το e-NV200 VIP Concept ιδανικό για τις μεταφορές στο αεροδρόμιο.

Για την ψυχαγωγία των πίσω επιβατών, φροντίζει μια οθόνη  DSP 21,5 ιντσών, η οποία μπορεί να αναπαραγάγει ταινίες και οπτικοακουστικό υλικό από την ψηφιακή συσκευή ενός επιβάτη, όπως  smart phone, tablet ή υπολογιστή.

124589_1_5Η κεντρική κονσόλα ανάμεσα στα πίσω καθίσματα περιλαμβάνει χειριστήρια ελέγχου  για την οθόνη και τα φώτα της καμπίνας, ενώ φιλοξένει και ψυγείο για ποτά και αναψυκτικά. Ένα μεγάλο φωτιστικό LED  στην οροφή,  απλώνει διάχυτο φως στον χώρο των επιβατών, ενώ και κάθε κάθισμα διαθέτει από ένα ατομικό πορτατίφ.

Το e-NV200 VIP Concept είναι εξοπλισμένο και με τον έξυπνο καθρέπτη της Nissan, μια πρωτοποριακή τεχνολογία που είχε παρουσιαστεί στο τελευταίο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη.  O συγκεκριμένος κεντρικός καθρέπτης, αποτελείται από μια οθόνη LCD που σε συνδυασμό με τη χρήση μιας κάμερας υψηλής ανάλυσης στο πίσω παρμπρίζ, προσφέρει πλήρη ορατότητα στο πίσω μέρος του οχήματος, ενώ παρέχει τη δυνατότητα στον οδηγό να κάνει πανεύκολα την εναλλαγή με τον συμβατικό καθρέπτη, με τη χρήση του γνωστού μοχλού για την μείωση της έντασης των φώτων από τα οχήματα που ακολουθούν.