Το νέο Opel Vivaro συνδυάζει τη λειτουργικότητα ενός ελαφρού επαγγελματικού οχήματος με ανέσεις και στυλ επιβατικού αυτοκινήτου. Λανσάρεται το καλοκαίρι σημαντικά αναβαθμισμένο σε αισθητική αλλά και σε εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

cq5dam.web_.1280.1280-2

Η δεύτερη γενιά του bestseller της Opel που θα κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι προτίθεται να κάνει τη διαφορά λανσάροντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία που έχουμε γνωρίσει στα επιβατικά οχήματα της μάρκας. Στη νέα εντυπωσιακή εμφάνιση προστίθενται προηγμένες τεχνολογίες και πλείστα πρακτικά, καινοτόμα χαρακτηριστικά κάτω από το καπό – κινητήρες diesel με πλούσια ελκτική ισχύ και προηγμένη ισχύ BiTurbo – αλλά και μέσα στην καμπίνα. Έτσι το Vivaro γίνεται μία άκρως ανταγωνιστική πρόταση σ’ αυτή τη σημαντική κατηγορία. Με ετήσιες πωλήσεις περίπου 50.000 οχημάτων, έχει πάνω από το 10% στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς για μεσαία van.

«Η δεύτερη γενιά Opel Vivaro ξεχωρίζει με την εξαιρετική πρακτικότητα και ποιότητά της. Μετά από 13 επιτυχημένα χρόνια στην αγορά, θέλαμε να κάνουμε το Vivaro ακόμα πιο ελκυστικό αναβαθμίζοντας παράλληλα τις βασικές αρετές του» δηλώνει ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Opel, περιγράφοντας την αποστολή της ομάδας σχεδίασης. «Το νέο Vivaro αποτυπώνει τη γλυπτική τέχνη και τη γερμανική ακρίβεια με ανάγλυφα σχεδιαστικά στοιχεία, τολμηρές αναλογίες και premium πινελιές που αναδεικνύουν την δυναμική και πολιτισμένη προσωπικότητα ενός ιδανικού επαγγελματικού οχήματος.»

cq5dam.web_.1280.1280-1

ΣΤΙΒΑΡΟ ΚΑΙ ΚΟΜΨΟ

Το εξωτερικό του νέου Opel Vivaro γίνεται ακόμα πιο κομψό και μοντέρνο. Με μία μεγάλη, εντυπωσιακή μάσκα, χαρακτηριστικούς προβολείς και την κομψή λεπίδα στο προφίλ – στοιχείο της βραβευμένης σχεδιαστικής γλώσσας της Opel – παραπέμπει στις χαρακτηριστικές φόρμες των επιβατικών μοντέλων της μάρκας. Οι προβολείς περιβάλλονται από γυαλιστερά μαύρα ένθετα με ενσωματωμένα στοιχεία χρωμίου που αναδεικνύουν τον πολυεδρικό σχεδιασμό τους. Τα φώτα ημέρας υιοθετούν σχεδίαση τύπου φτερού, στοιχείο σχεδιαστικής ταυτότητας της Opel και διατίθενται με σύγχρονη, προηγμένη τεχνολογία LED, χαρίζοντας στο Vivaro μία μοναδική εμφάνιση. Με την κομψότητα, τη φαρδιά μετωπική επιφάνεια, και το «καθαρό», πρακτικό πίσω τμήμα το Vivaro εκφράζει τη στιβαρότητα που αναζητούν οι πελάτες από ένα van στην καθημερινή χρήση του.

ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

Ανάλογα με το πώς πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το νέο Vivaro – σαν ανθεκτικό van, κλασικό επαγγελματικό εργαλείο ή ένα άνετο και ευρύχωρο επιβατικό αυτοκίνητο – οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις αμαξωμάτων. Επιπλέον, η χρωματική παλέτα του νέου Vivaro περιλαμβάνει έντεκα στάνταρ αποχρώσεις, με πέντε απλές και έξι μεταλλικές δύο στρωμάτων. Από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου, θα διατίθενται και άλλες αποκλειστικές αποχρώσεις για οχήματα ειδικής χρήσης. Επομένως, οι πελάτες μπορούν να παραγγέλνουν το νέο τους Vivaro με κατάλληλο εξοπλισμό για κάθε είδους επιχείρησηκαι επαγγελματική ανάγκη.

Το πολυμορφικό Vivaro ικανοποιεί όλες σχεδόν τις ανάγκες των πελατών. Η νέα έκδοση συνεχίζει την επιτυχημένη φιλοσοφία της ποικιλίας μοντέλων και διατίθεται σε διάφορες διατάξεις με δύο συνολικά μήκη και δύο ύψη, σε εκδόσεις panel van, Combi, crew van και λεωφορείου. Στην πραγματικότητα, το νέο Vivaro απαντά ακόμα καλύτερα στις ανάγκες μεταφορών από τον προκάτοχό του, αφού και στις δύο εκδόσεις μήκους – η πρώτη έχει μήκος περίπου 5 μέτρων, και η δεύτερη προσθέτει άλλα 40 εκατοστά – είναι σχεδόν 22 εκατοστά μακρύτερο, προσφέροντας έξτρα χώρο κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό και στο εσωτερικό, αλλά και νέες επιλογές μεταφοράς, ανέφικτες μέχρι πρότινος.

cq5dam.web_.1280.1280

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το νέο Vivaro είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο βαρέως τύπου, ακούραστο και για κάθε είδους χρήση, μεταξύ άλλων χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία των κινητήρων του. Διατίθεται με νέους turbo diesel: έναν 1.6 CDTI και έναν προηγμένο 1.6 BiTurbo CDTI με σειριακή υπερσυμπίεση και σύστημα δύο ψυγείων (twin-cooler). Με ταυτόχρονη λειτουργία δύο υπερσυμπιεστών, ο κινητήρας αυτός συνδυάζει άριστες επιδόσεις με υψηλή οικονομία καυσίμου. Η κατανάλωση μικτού κύκλου με τις νέες μονάδες turbo diesel μειώνεται πάνω από ένα λίτρο, ενώ με τον BiTurbo πέφτει και κάτω από τα 6,0 λίτρα/100 χλμ. Αυτό προσφέρει στη νέα έκδοση του επιτυχημένου και χαρισματικού μοντέλου της Opel κορυφαίες τιμές στην κατηγορία του.

Το εργοστάσιο του Luton στη Βρετανία θα αποτελέσει την πρωταρχική μονάδα παραγωγής των εκδόσεων του νέου Opel Vivaro. Οι διάφορες εκδόσεις του bestseller της Opel στην κατηγορία LCV, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τη Renault, κατασκευάζονται στη βρετανική γραμμή παραγωγής από το 2001. Μέχρι σήμερα, έχουν κατασκευαστεί σχεδόν 600.000 μονάδες. Το 2009, άνοιξε επίσης στο εργοστάσιο ένα νέο κέντρο μετατροπών για ειδικές εκδόσεις όπως διπλοκάμπινες (crew van) και ανατρεπόμενες, που επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητες παραγωγής της νέας γενιάς Vivaro. Έτσι θα μπορούν να παραδίδονται πολλές τροποποιημένες εκδόσεις του νέου Vivaro από το εργοστάσιο, διευρύνοντας το πεδίο δυνατοτήτων του Vivaro για πολύ ειδικές επαγγελματικές χρήσεις. Ασφαλώς όλες οι μετατροπές πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα ποιότητας της Opel.

cq5dam.web_.1280.1280-3

Πηγή