Ο CEO της Honda Takanobu Ito παρουσίασε τις προϊοντικές, τεχνολογικές και επιχειρηματικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση του συνολικού ετήσιου αριθμού πελατών της Honda στα 39 εκατομμύρια μέχρι το οικονομικό έτος 2017.

Όπως ανακοίνωσε ο Ito, νέα συναρπαστικά προϊόντα και τεχνολογίες πρόκειται να λανσαριστούν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Μετά το πρόσφατο λανσάρισμα του νέου Civic και του νέου CR-V, τα νέα μοντέλα θα επεκτείνουν τη γκάμα της Honda για τους Ευρωπαίους πελάτες της.

Νέο Civic Type R για την Ευρώπη

Τα συναρπαστικά, σπορ προϊόντα αποτελούν στοιχείο του DNA της Honda. Επιπλέον του νέου NSX, η Honda προγραμματίζει ένα νέο Civic Type R για την Ευρώπη. Πίσω από το Type R βρίσκεται ένα παθιασμένο πλήθος οπαδών-πελατών της Honda, ενώ το νέο μοντέλο αναμένεται να καθιερώσει νέα πρότυπα επιδόσεων και οδικής συμπεριφοράς. Έχοντας εξελιχθεί ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά και με τη χρήση τεχνολογιών που προέρχονται από τη συμμετοχή της Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), το νέο Type R προτίθεται να γίνει και πάλι το ταχύτερο FWD μοντέλο στην αγωνιστική πίστα του Nurburgring. Το νέο μοντέλο προγραμματίζεται να λανσαριστεί το 2015.

Νέο Μικρό SUV

Η Honda θα διευρύνει την Ευρωπαϊκή γκάμα μοντέλων της με ένα νέο μικρό SUV. Βασισμένο στην πλατφόρμα της επόμενης γενιάς Jazz, το νέο μοντέλο θα ενταχθεί στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά μικρών SUV.

Νέα σειρά υβριδικών τεχνολογιών

Η Honda πιστεύει ακράδαντα ότι η υβριδική τεχνολογία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μείωση των εκπομπών CO2. Βασισμένη στην υβριδική τεχνογνωσία της, η Honda προγραμματίζει να λανσάρει τρία νέα υβριδικά συστήματα. Κάθε σύστημα θα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και θα χρησιμοποιείται ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών.

Πρώτον, η Honda θα εξελίξει περαιτέρω το ελαφρύ και συμπαγές υβριδικό σύστημα ενός ηλεκτροκινητήρα με στόχο να γίνει Νο1 στην κατανάλωση μεταξύ των υβριδικών οχημάτων. Βελτιώσεις στην κινητήρια ισχύ και στην απόδοση της μπαταρίας σε συνδυασμό με ένα νέο κιβώτιο θα αυξήσουν την αυτονομία της ηλεκτροκίνησης με μηδενικούς ρύπους.

Η Honda εξελίσσει επίσης ένα νέο, ισχυρότερο υβριδικό σύστημα δύο ηλεκτροκινητήρων για μεσαία οχήματα.

Τέλος, ένα πολύ αποδοτικό και ισχυρό υβριδικό σύστημα 3 ηλεκτροκινητήρων, το Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) θα εστιάσει στις οδηγικές επιδόσεις. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα εφαρμοστεί στο νέο NSX.

Η Honda πιστεύει ότι οι νέες υβριδικές τεχνολογίες θα προσφέρουν απαράμιλλες οδηγικές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου.

Επόμενη γενιά οχήματος κυψελών καυσίμου για την Ευρώπη

Η Honda θεωρεί ότι τα ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου θα αποτελέσουν την απόλυτη, φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία, γι αυτό επιδιώκει να ηγείται της βιομηχανίας σε δραστηριότητες R&D και πωλήσεων. Η παρουσία του FCX Clarity το 2008, απέδειξε την πρόοδο της Honda στο συγκεκριμένο τομέα. Από το 2015, η Honda θα λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο κυψελών καυσίμου καταδεικνύοντας τις σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις και μειώσεις κόστους που έχουν επιτευχθεί από το 2008 που λανσαρίστηκε το FCX Clarity. Αυτό το μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε Ιαπωνία, ΗΠΑ και Ευρώπη.

Σούπερ σπορ μοτοσικλέτα

Η Honda εξελίσσει μία νέα, σούπερ σπορ μοτοσικλέτα. Στο μοντέλο αυτό θα εφαρμοστούν τεχνολογίες από τα αγωνιστικά μοντέλα της στο MotoGP, επιδιώκοντας να ξυπνήσει το πάθος και τη συγκίνηση που προκάλεσε το σούπερ εργαλείο RC30 (VFR750R) όταν λανσαρίστηκε το 1987.