Η Opel για πρώτη φορά προσφέρει το Super Sport chassis με τα προσθιοκίνητα Insignia. Δύο Insignia FWD – βενζίνης και diesel – αναβαθμίζονται τώρα με ένα πακέτο πλαισίου που περιλαμβάνει HiPerStruts (High Performance Struts), φρένα Brembo και ρυθμίσεις OPC.

Αυτός ο συνδυασμός ήταν αποκλειστικότητα του σπορ Insignia OPC και των AWD Insignia, που εφοδιάζονται πάντα με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης – Limited Slip Differential (e-LSD) το οποίο βελτιώνει την ελκτική πρόσφυση και την ευστάθεια κατανέμοντας τη ροπή ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες. Τώρα το πλαίσιο διατίθενται κατόπιν παραγγελίας και με τις FWD εκδόσεις των 2.0 CDTI (118 kW/160 hp) diesel και 2.0 l turbo βενζίνης (162 kW/220 hp).

Το πακέτο Super Sport chassis περιλαμβάνει HiPerStruts(High Performance Struts) στην εμπρός ανάρτηση, που συνδυάζονται με ισχυρά φρένα Brembo. Τα φρένα αποτελούνται από μεγάλους διάτρητους δίσκους 355 x 32 mm, τετραπίστονες αλουμινένιες δαγκάνες υψηλής αντοχής και τακάκια υψηλών επιδόσεων. Ειδικά σχεδιασμένοι πλευστοί δίσκοι Co-Cast αποτελούνται από ένα ρότορα από χυτοσίδηρο και αλουμινένιο δίσκο.

Η ανάρτηση HiPerStrut που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Insignia OPC σηματοδοτεί μία σημαντική εξέλιξη της εμπρός ανάρτησης γονάτων MacPherson του στάνταρ Insignia. Αυτή βελτιώνει την πρόσφυση σε βρεγμένες ή στεγνές συνθήκες και αυξάνει την ελκτική πρόσφυση στις στροφές.

Και ενώ η ανάρτηση χρησιμοποιεί τα ίδια σημεία έδρασης με τα υπόλοιπα Insignia, η γωνία κλίσης του βασιλικού πείρου έχει μειωθεί από 13 στις 9 μοίρες, μειώνοντας επομένως το μήκος του άξονα κατά 23 mm στα 44 mm. Με αυτές τις αλλαγές, οι οδηγοί αξιοποιούν καλύτερα τις δυνατότητες ισχύος του Insignia. Η μικρότερη γωνία του βασιλικού πείρου σημαίνει μειωμένη αλλαγή γωνίας κάμπερ, πράγμα που επιτρέπει στα εμπρός ελαστικά να διατηρούν περισσότερη επαφή με το έδαφος στο στρίψιμο, καθυστερώντας την εμφάνιση υποστροφής. Ο κοντύτερος άξονας μειώνει σημαντικά τις αντιδράσεις στο τιμόνι κατά την επιτάχυνση αλλά και τους κραδασμούς σε στροφές με κακό οδόστρωμα.

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο του, το Opel Insignia έχει κερδίσει πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία, όπως η κορυφαία διάκριση “Car of the Year 2009”. Οι πελάτες δικαίωσαν τον κορυφαίο τίτλο με τη μεγάλη ζήτηση – πάνω από μισό εκατομμύριο Insignia έχουν πουληθεί από το 2008 που λανσαρίστηκε μέχρι το 2012.