Η Ford είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κατέκτησε έξι διαφορετικές διακρίσεις Euro NCAP Advanced για την εξαιρετική τεχνολογική καινοτομία της, με τα βραβεία που της χάρισαν το MyKey στο νέο Fiesta και το SYNC με Κλήση Έκτακτης Ανάγκης στο νέο B-MAX, το νέο Fiesta, C-MAX, το Focus και το νέο Kuga.
Επίσης, η Ford βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια για το Ford Kuga και το νέο Fiesta από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας οχημάτων Euro NCAP στον τελευταίο κύκλο crash tests.

«Το MyKey και το SYNC με Κλήση Έκτακτης Ανάγκης δεν είναι απλά νέες τεχνολογίες της Ford στην Ευρώπη, αλλά χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε μικρά αυτοκίνητα» δήλωσε ο Andrew Johnson, Supervisor, Automotive Safety Office, Ford Ευρώπης. «Χαιρόμαστε που το Euro NCAP αναγνωρίζει την προσπάθειά μας να κάνουμε αυτές τις λειτουργίες προσιτές σε όλο και περισσότερους πελάτες».

Η τεχνολογία MyKey του νέου Fiesta επιτρέπει στους γονείς να θέτουν ορισμένους περιορισμούς στους νεαρούς οδηγούς με σκοπό την ασφαλέστερη οδήγηση, περιορίζοντας την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου και μειώνοντας τη μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος. Επίσης, προσφέρει πιο έγκαιρες προειδοποιήσεις χαμηλής στάθμης καυσίμου, εμποδίζει την απενεργοποίηση λειτουργιών ασφάλειας όπως Electronic Stability Control και Active City Stop, και απενεργοποιεί τον ήχο του ηχοσυστήματος εάν οι εμπρός επιβάτες δεν έχουν δέσει τις ζώνες τους.
Σε περίπτωση ατυχήματος, το SYNC με Κλήση Έκτακτης Ανάγκης βοηθά τους επιβάτες του B-MAX να καλέσουν τις τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης, σε 26 γλώσσες που μιλιούνται σε 40 περιοχές της Ευρώπης. Το σύστημα χρησιμοποιεί πληροφορίες από την ενσωματωμένη μονάδα  GPS, χάρτες και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εντοπίσει το σημείο του ατυχήματος και καλεί τις υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης, μέσω συνδεδεμένου κινητού τηλεφώνου Bluetooth του χρήστη. Η τεχνολογία αυτή διατίθεται επίσης με το νέο Fiesta, το C-MAX, Focus και το νέο Kuga
Η Ford έχει ήδη κερδίσει βραβεία Euro NCAP Advanced για το Active City Stop, ένα σύστημα ασφάλειας σχεδιασμένο για να βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις με μικρή ταχύτητα – με το νέο B-MAX και Focus. Το Ford Focus έχει κατακτήσει αντίστοιχες διακρίσεις με τα Driver Alert, Forward Alert και Lane Keeping Aid.
«Τα βραβεία Euro NCAP Advanced αναγνωρίζουν τις κορυφαίες καινοτομίες στον τομέα της ασφάλειας» δήλωσε ο Michiel van Ratingen, γενικός γραμματέας του Euro NCAP. «Η Ford έχει αποδείξει τη δέσμευσή της να κάνει τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας διαθέσιμα σε μία ευρεία γκάμα οχημάτων και αξίζει όλες τις διακρίσεις».
Τα πέντε αστέρια Euro NCAP του νέου Kuga προήλθαν από ένα συνολικό σκορ 88% για τη συνολική προστασία – η υψηλότερη βαθμολογία στα μεσαία SUV. Η αναλυτική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: 94% για την προστασία ενηλίκων και 86% για την προστασία των παιδιών. Το νέο Kuga διαθέτει επίσης SYNC με Κλήση Έκτακτης Ανάγκης, Active City Stop και Blind Spot Information System που ενεργοποιεί μία προειδοποιητική λυχνία στον εξωτερικό καθρέφτη για πιθανό κίνδυνο στο τυφλό σημείο του οδηγού.
Το νέο Fiesta συγκέντρωσε το 83% σε επίπεδο συνολικής προστασίας και βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια Euro NCAP, και ειδικότερα με 91% για την προστασία των ενηλίκων και 86% για την προστασία των παιδιών. Εκτός από το ντεμπούτο του MyKey, προσφέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία, Active City Stop, SYNC με Κλήση Έκτακτης Ανάγκης και αμάξωμα που αποτελείται από ατσάλια υψηλής και υπερυψηλής αντοχής σε ποσοστό 50% για πρόσθετη προστασία σε ένα ατύχημα.
«Η ασφάλεια βρίσκεται στον πυρήνα όλων των δραστηριοτήτων μας και τα πέντε αστέρια που κερδίσαμε για τα νέα Kuga και Fiesta αποδεικνύουν τα κορυφαία διαπιστευτήρια των δύο μοντέλων μας στο τομέα της ασφάλειας» δήλωσε ο Stuart Southgate, Director στο Automotive Safety Office της Ford Ευρώπης. «Οι μηχανικοί της Ford δουλεύουν πολύ σκληρά προκειμένου να εξασφαλίσουν τη ξεγνοιασιά των πελατών μας και των οικογενειών και φίλων τους που ταξιδεύουν με τα οχήματά μας».
Ο Van Ratingen πρόσθεσε: «Για να κατακτήσουν πέντε αστέρια, τα οχήματα πρέπει να παρέχουν άριστη συνολική προστασία και τα Fiesta και Kuga πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις του Euro NCAP. Το υψηλό σκορ του Kuga στην κατηγορία SUV αποδεικνύει τι μπορεί να επιτευχθεί με σχεδιαστικές καινοτομίες και ευφυείς τεχνολογίες».