Το νέο Ford Ranger κέρδισε το Βραβείο Διεθνούς Pick-Up για το 2013 – “International Pick-Up Award 2013”.
 
Ήταν Νο1 επιλογή όλων των μελών κριτικής επιτροπής, τα οποία εκθείασαν τις επιδόσεις του εντός & εκτός δρόμου, την ισχυρή γκάμα κινητήρων, το ωφέλιμο φορτίο, την ικανότητα ρυμούλκησης και την ασφάλεια. Αναδείχτηκε νικητής μετά από εκτενή οδήγηση στην Πίστα Δοκιμών του Millbrook στο Bedfordshire (Αγγλία) , όπου συγκέντρωσε 47 βαθμούς – περισσότερους από όσους συγκέντρωσαν μαζί το δεύτερο Isuzu D-Max και το τρίτο Volkswagen Amarok. Το βραβείο απονεμήθηκε στη  Ford από τον πρόεδρο της επιτροπής Pieter Wieman στο πλαίσιο της έκθεσης Fleet Transport EXPO 12, στο Δουβλίνο.
«Το Ford Ranger είναι ένα εξαιρετικό όχημα παντός εδάφους, συνδυάζει το τέλειο μίγμα άνεσης και σταθερότητας στο δρόμο με μοναδικές ικανότητες εκτός δρόμου» δήλωσε ο Jarlath Sweeney, Ιρλανδός δημοσιογράφος της κριτικής επιτροπής των εκπροσώπων του ειδικού τύπου γιά επαγγελματικά οχήματα, που συμμετέχει και στην επιτροπή για το”‘Διεθνές Van της Χρονιάς”  (“International Van of the Year”).
Το νέο Ranger διατίθεται σε τρεις εκδόσεις καμπίνας – Double, Rap και Regular – από τις πλέον ευρύχωρες στην κατηγορία. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο ισχυρούς και οικονομικούς πετρελαιοκινητήρες Duratorq TDCi και δύο συστήματα μετάδοσης 4×2 και 4×4.
«Το Ranger είναι εξαιρετικό και για τη δουλειά και για τον ελεύθερο χρόνο, οι πελάτες θα εκτιμήσουν τη διαφορά μόλις πάρουν θέση πίσω από το τιμόνι» δήλωσε ο Paul Randle, Vehicle Line Director, Global Commercial Vehicles, Ford Ευρώπης. «Το περίοπτο βραβείο αποτελεί απόδειξη της δουλειάς των ομάδων για τα παγκόσμια προϊόντικα μας, ενώ περιμένουμε πολλά ακόμα με το λανσάρισμα των νέων Transit και Transit Connect το 2013».
Πλήρως ανανεωμένο, το νέο Ranger διαθέτει τώρα μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο και κορυφαία ικανότητα ρυμούλκησης σε συνδυασμό με καινοτόμα, νέα χαρακτηριστικά άνεσης και συστήματα υποστήριξης οδηγού. Είναι το πρώτο όχημα της κατηγορίας pick-up που βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια στο Euro NCAP.
Η διάκριση αυτή είναι συνέχεια της διάκρισης “Διεθνές Van της Χρονιάς 2013” για το νέο Transit Custom, ενώ ο βενζινοκινητήρας 1.0l EcoBoost αναδείχθηκε “Παγκόσμιος Κινητήρας της Χρονιάς” για το 2012.

Το νέο Ford Ranger πωλείται σε όλες τις σημαντικές Ευρωπαϊκές αγορές και ξεκίνησε πρόσφατα να πωλείται και στην Ελλάδα.