Η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula One (F1) της FIA*1 από τη σεζόν του 2015 σε συνεργασία με τη Βρετανική εταιρεία McLaren.Honda-F1(1)_thumb

Η Honda θα είναι υπεύθυνη εξέλιξης / παραγωγής του κινητήρα και του συστήματος ανάκτησης της ενέργειας ενώ η McLaren θα αναλάβει την εξέλιξη και κατασκευή του σασί του μονοθεσίου καθώς και τη διοίκηση της νέας ομάδας McLaren Honda.

Από το 2014, οι νέοι κανονισμοί της F1 απαιτούν τη χρήση ενός υπερτροφοδοτούμενου V6 κινητήρα 1600 κυβ. εκ. άμεσου ψεκασμού με συστήματα ανάκτησης ενέργειας. Η ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη αυτών των τεχνολογιών συστημάτων κίνησης  μέσα από την πρόκληση των αγώνων ήταν σοβαρό κίνητρο για την απόφαση συμμετοχής της Honda στη F1. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, η Honda επιδιώκει με πάθος βελτιώσεις της απόδοσης κινητήρων εσωτερικής καύσης, ενώ τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με την εξέλιξη πρωτοποριακών τεχνολογιών διαχείρισης ενέργειας όπως τα υβριδικά συστήματα. Η συμμετοχή στη F1 υπό νέους κανονισμούς θα ενθαρρύνει περαιτέρω την τεχνολογική πρόοδο και στους δύο αυτούς τομείς. Επιπλέον, μία νέα γενιά μηχανικών της Honda θα μπορέσει να μυηθεί στις προκλήσεις και τις συγκινήσεις που προσφέρει η εμπλοκή στην κορυφαία βαθμίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σχολιάζοντας τις συναρπαστικές εξελίξεις, ο Takanobu Ito, Πρόεδρος & CEO της Honda Motor Co., Ltd. δήλωσε:

Honda-F1(2)_thumb«Από τότε που ιδρύθηκε, η Honda είναι μία εταιρία που αναπτύσσεται μέσα από τις προκλήσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Honda έχει μακρά ιστορία στην προώθηση των τεχνολογιών μέσα από τη συμμετοχή της στα πιο αναγνωρισμένα πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι νέοι κανονισμοί της F1 που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος θα αποτελέσουν τον έναυσμα για περαιτέρω εξέλιξη των προηγμένων τεχνολογιών μας και αυτός είναι ο κύριος στόχος της συμμετοχής μας στη F1. Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση της FIA να εισάγει τους νέους κανονισμούς που αποτελούν πρόκληση αλλά και κίνητρο ταυτόχρονα για τους κατασκευαστές – υπέρμαχους των περιβαλλοντικών τεχνολογιών και στο Formula One Group, το οποίο ανέδειξε τη F1 σε μία υψηλής αξίας αγωνιστική κατηγορία στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την υποστήριξη των πιστών οπαδών. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στον Jean Todt, Πρόεδρο της FIA και τον Bernie Ecclestone, CEO του Formula One Group για την κατανόηση που επέδειξαν και τη διάθεση συνεργασίας προκειμένου να μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε τη συμμετοχή μας στους αγώνες της F1. Εταιρικό σλόγκαν της Honda είναι “The Power of Dreams” (Η Δύναμη των Ονείρων). Αυτή η φράση εκφράζει την ισχυρή επιθυμία μας να κυνηγήσουμε και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας μαζί με τους πελάτες και τους οπαδούς μας. Μαζί με τη McLaren, από τους πιο διακεκριμένους κατασκευαστές της F1, η Honda θα σηματοδοτήσει μία νέα αρχή στις προκλήσεις μας στη F1».

Η Ιστορία Συμμετοχής της Honda στους Αγώνες F1:

1964 – 1968:

Συμμετείχε αποκλειστικά σαν Honda, υπεύθυνη κινητήρα και σασί

1983 – 1992:

Συμμετείχε σαν προμηθευτής κινητήρων (Κέρδισε τους τίτλους των πρωταθλημάτων οδηγών και κατασκευαστών για τέσσερις συνεχείς χρονιές από το 1988 μέχρι το 1991)

2000 – 2005:

Συμμετείχε σαν προμηθευτής κινητήρων και συνεργαζόταν στον τομέα του σασί

2006 – 2008:

Συμμετείχε αποκλειστικά σαν Honda, υπεύθυνη κινητήρα και σασί