Το Mitsubishi Space Star αν και νέος παίκτης στην αγορά αυτοκινήτου, έχει ήδη κερδίσει μία εξαιρετική θέση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό σχεδίασης του Auto Bild group.Space-Star-(1)_thumb

Το Mitsubishi Space Star κέρδισε την την 3η θέση – η καλύτερη για Ιαπωνικό αυτοκίνητο – στο φετινό θεσμό των βραβείων του Auto Bild, ενώ στις 2 πρώτες θέσεις βρέθηκαν δύο Ευρωπαϊκά μοντέλα).

Η επιλογή έγινε από συνολικά 91 οχήματα σε έξι κατηγορίες. Συγκεντρώθηκαν 200.000 ψήφοι από τις 15 εκδόσεις της Ευρωπαϊκής οικογένειας του Auto Bild. Το Mitsubishi Space Star συμμετείχε στην κατηγορία μικρών και συμπαγών (compact) αυτοκινήτων στην οποία διαγωνίζονταν 16 μοντέλα.

Στην Ευρώπη, το Space Star αντλεί ισχύ από μία νέα γενιά ελαφρών και συμπαγών 3-κύλινδρων βενζινοκινητήρων που διατίθενται με κυβισμό 1.0 l ή 1.2 l. Ζωηροί και οικονομικοί, και οι δύο χρησιμοποιούν μεταβλητό σύστημα χρονισμού βαλβίδων MIVEC* της Mitsubishi Motors. Βασικός κινητήρας είναι ένας 1.0 Lμε 52 kW (71 hp), ενώ επόμενη έκδοση είναι μία μονάδα 1.200 κυβ. εκατ. με 59 kW (80 hp). Και οι δύο κινητήρες εντυπωσιάζουν με τις εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2: Ο μικρότερος κινητήρας με σύστημα start-stop AS & G στο μικτό κύκλο Ε.Ε. καταναλώνει 4,0 l/100 km, που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 μόλις 92 g / km, ενώ η ισχυρότερη έκδοση αντίστοιχα δεν υπερβαίνει τα 4,3 l/100 km (100 g / km).