Πουλήθηκαν περισσότερα από 76.000 οχήματα σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010

Rolle (Ελβετία), Παρασκευή 10 Ιουνίου – Η Nissan ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στην Ευρώπη ξεπέρασαν τις 294.000 μονάδες κατά την περίοδο του πρώτου 5μήνου του 2011, γεγονός που σημαίνει μια αύξηση 35% σε σύγκριση με το αντίστοιχο 5μήνο του 2010.
Τον Μάιο η Nissan πούλησε πάνω από 58.000 οχήματα, κάτι που αντιπροσωπεύει μια ετήσια αύξηση της τάξης του 37%.
Τα μοντέλα της Nissan που παράγονται επί Ευρωπαϊκού εδάφους ηγούνται της αύξησης αυτής.
Τόσο τα Qashqai και Note που κατασκευάζονται στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και τα Navara και NV200 που κατασκευάζονται στην Βαρκελώνη, συνεισέφεραν σημαντικά στο εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα.
Τα παραπάνω μοντέλα κατέγραψαν μια σημαντική ετήσια αύξηση, συμβάλλοντας καθοριστικά στο μερίδιο της Nissan στην Ευρώπη κατά τον Μάιο, που έφθασε το 3,5%. Για το πρώτο 5μηνο του 2011, η Nissan έχει κατακτήσει το 3,7% της Ευρωπαϊκής αγοράς. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, η Nissan έχει μερίδιο 9,1% για τον Μάιο – γεγονός που την κατατάσσει στη 2η θέση της αγοράς – ενώ για το 5μήνο του 2011 το μερίδιο της έχει διαμορφωθεί στο 6,4%.
Ο Bernard Loire, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Nissan για την Ευρώπη, δήλωσε σχετικά : “Πωλήθηκαν περίπου 16.000 επιπλέον οχήματα τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με το Μάιο του 2010, κάτι εξαιρετικό για τη Nissan. Οι τελευταίοι μήνες ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση για τη Nissan, καθώς δώσαμε προτεραιότητα στην παράδοση οχημάτων στους πελάτες μας με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο και τώρα βλέπουμε την ανταμοιβή για την προσπάθεια αυτή. “
Στις αγορές με τις μεγαλύτερες επιδόσεις για τον Μάιο περιλαμβάνονται η Ρωσία, όπου οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν από έτος σε έτος σε περίπου 12.500 μονάδες, η Γαλλία με αύξηση 38% και το Ηνωμένο Βασίλειο όπου εκτός των άλλων επιβεβαιώθηκε ότι το εργοστάσιο στο Sunderland θα παράγει την επόμενη γενιά του επιτυχημένου crossover Qashqai.