Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της να “προσφέρει περισσότερα οχήματα που προλαμβάνουν τις συγκρούσεις (με υψηλά επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας) σε περισσότερους οδηγούς”, η Honda Motor Co., Ltd. δημιούργησε το “City-Brake Active System,” ένα σύστημα αποφυγής ατυχημάτων, το οποίο έχει εντάξει στο “Safety Package”.14_ACCORD_LKAS

Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει τα καλύτερα συστήματα ενεργητικής αλλά και παθητικής ασφάλειας, όπως πλευρικούς αερόσακους και αερόσακους οροφής. Με ταχύτητες κάτω των 30km/h περίπου, το City-Brake Active System εκπέμπει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις για τον οδηγό όταν το σύστημα αναγνωρίσει* υψηλό κίνδυνο σύγκρουσης από το ραντάρ λέιζερ που βρίσκεται στο πάνω τμήμα του εμπρός παρμπρίζ. Έτσι ένα ατύχημα μπορεί να αποφευχθεί ή να μετριαστεί η σφοδρότητά του. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει με κάποιο τρόπο ώστε να μειώσει ταχύτητα, το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα.

Το City-Brake Active System περιλαμβάνει μία λειτουργία που αποτρέπει τη λανθασμένη εκκίνηση. Όταν το όχημα είναι σταματημένο ή κινείται με ταχύτητα κάτω από 10km/h περίπου, εάν διαπιστωθεί ότι ο οδηγός πιέζει πολύ δυνατά το γκάζι – για παράδειγμα πατήσει κατά λάθος γκάζι αντί φρένου – και υπάρχει εμπόδιο σε απόσταση περίπου τεσσάρων μέτρων μπροστά από το αυτοκίνητο, ο οδηγός θα λάβει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις, και το σύστημα θα μειώσει την ισχύ του κινητήρα για να εμποδίσει την προς τα εμπρός κίνηση.

Με πιλότο το παγκόσμιο σλόγκαν “Ασφάλεια για Όλους”, η Honda θα συνεχίσει να αυξάνει τη δέσμευσή της στους πελάτες της στον τομέα της ασφάλειας και να αγωνίζεται για μία κοινωνία αυτοκίνησης χωρίς ατυχήματα όπου άνθρωποι και οχήματα θα συνυπάρχουν με ασφάλεια.

* Ανάλογα με τις οδηγικές και τις καιρικές συνθήκες, το ραντάρ ενδέχεται να μην αναγνωρίζει το όχημα σωστά.