Η Automobili Turismo e Sport, ή ATS, είναι ένα Ιταλός κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων ο οποίος ιδρύθηκε το 1962 από μία ομάδα πρώην τεχνικών της ομάδας F1 της Ferrari, ο οποίος τώρα προσπαθεί να φέρει στον κόσμο την τεχνογνωσία του στον 21ο αιώνα


Και θα το επιτύχουν με ένα εντελώς νέο προϊόν, το οποίο ονομάζεται GT, και θα δείξει τα δόντια του κατά τη διάρκεια του 2017 Salon Prive, που ξεκινά στις 31 Αυγούστου, στο Blenheim Palace, στο Woodstock, Oxfordshire, Αγγλία.

Για να κάνει γνωστή την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο νόμιμο για τους δημόσιους δρόμους, πάνω από 50 χρόνια μετά την ανακοίνωση της ιδέας, η Ιταλική εταιρεία διέρρευσε μία εικόνα δείχνοντας το λογότυπο της εταιρείας πάνω από ένα σχέδιο το οποίο μας δίνει μία πρώτη ματιά από το αναμενόμενο εξωτικό αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το νέο ATS GT μέχρι στιγμής, εκτός από το ότι θα κινείται από ένα twin-turbo V8 κινητήρα, με ένα 7-τάχυτο αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη.

Σχεδιασμένο από τον επικεφαλή μηχανικό, Emanuele Bomboi, μόνο 12 μονάδες θα κατασκευαστούν (χειροποίητες), χρησιμοποιώντας ελαφριά υλικά και ανθρακονήματα για το αμάξωμα, το εσωτερικό και το σασί, τα οποία όλα είναι τμήμα της έκδοσης Launch Edition.

“Αυτή είναι μία μέρα σταθμός για την ATS και το νέο μας υπεραυτοκίνητο. Χρησιμοποιουμε λέξεις όπως ‘πρόκληση, περιπέτεια, και πάθος’ για να απεικονίσουμε τις αξίες τις οποίες μοιράζονταν όλοι οι ιδρυτές της ATS το 1962”, είπε ο ιδιοκτήτης Daniele Maritan. “Σήμερα βρίσκουμε τις ίδιες αξίες στους ταλαντούχους ανθρώπους που αναβίωσαν αυτή την ιστορικά σημαντική μάρκα. Το Salon Prive ήταν η προφανής επιλογή για εμάς, ώστε να παρουσιάσουμε το πολυτελές και ιστορικά σημαντικό υπεραυτοκινήτο αυτό το καλοκαίρι, και ανυπομονούμε να το δείξουμε στο κοινό.”