Με περισσότερα αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων σε κυκλοφορία, η Φλωρεντία διαμορφώνεται ως μία από τις πιο προηγμένες “έξυπνες”  πόλεις στην Ιταλία. Πέρυσι, ο δήμος της Φλωρεντίας προκήρυξε διαγωνισμό για 70 νέες άδειες ηλεκτροκίνητων ταξί,  τις οποίες και διέθεσε. Με βάση αυτό το διαγωνισμό, το Nissan LEAF είναι πλέον το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο ταξί στη Φλωρεντία, αφού 67 ιδιοκτήτες των νέων αδειών, το επέλεξαν για τη δουλειά τους.

Επιπλέον, η Nissan παρείχε δωρεάν σε κάθε όχημα ένα σύστημα hotspot Wi-Fi, ικανό να εξυπηρετήσει μέχρι και οκτώ συσκευές, προσδίδοντας ένα ακόμα  πλεονέκτημα  στους οδηγούς και τους  πελάτες  που επιλέγουν μια διαδρομή με το Nissan LEAF.

Με αυτή την πρωτοβουλία, η Φλωρεντία ακολουθεί το παράδειγμα  μεγάλων  ευρωπαϊκών πόλεων όπως της Μαδρίτης, η οποία διαθέτει περισσότερα από 100 ταξί Nissan LEAF, του Άμστερνταμ με στόλο 100 αμιγώς ηλεκτροκίνητων ταξί (συμπεριλαμβανομένων των Nissan LEAF και e-NV200) και της Βουδαπέστης.

Η ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτροκίνητων ταξί διευρύνεται, με όλο και περισσότερους φορείς να καρπώνονται τα οφέλη της κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η Nissan έχει πουλήσει πάνω από 1.000 ηλεκτροκίνητα  μοντέλα LEAF και e-NV200, σε οδηγούς και εταιρείες ταξί σε όλη την Ευρώπη. Η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία είναι οι τρεις μεγαλύτερες αγορές του κλάδου.

Με την εμπορική διάθεση του Nissan LEAF, του πρώτου μαζικής παραγωγής αμιγώς ηλεκτροκίνητου  οχήματος στην παγκόσμια αγορά, η Nissan καθιερώθηκε ως πρωτοπόρος στην κατηγορία EV. Σήμερα, το Nissan LEAF είναι το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο, με περισσότερες  από 277.000 πωλήσεις  παγκοσμίως.

Για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και σχετικές ενημερώσεις, ακολουθήστε το #Nissan #LEAF #ElectrifyTheWorld.