Με 3 παγκόσμια πρωταθλήματα στα χέρια του και ακόμα στα ύψη της καριέρας του, δύσκολα θα βρούμε ομάδα στην F1 σήμερα που να μην ενδιαφερόταν για τον Lewis Hamilton. Αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά του, θα μείνει στην Mercedes μέχρι να είναι έτοιμος να αποσυρθεί


“Σας το λέω ότι όταν εντάχθηκα σε αυτή την ομάδα δεν μπορούσα να το φανταστώ ότι θα ήταν τόσο καλά”, δήλωσε ο Hamilton στο Racer. “Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματά μας, είναι το κλίμα που επικρατεί. Δεν θα μπορούσα ούτε να το ονειρευτώ ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερα και είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει αυτό το κλίμα.”

Δεν είναι ότι ο Hamilton δεν κοίταξε άλλες ομάδες. Ενώ ήταν πολύ κοντά στο να συμφωνήσει μία πιθανή μεταγραφή στη Ferrari, επιβεβαιώνει ότι δελεάστηκε να ενταχθεί στην Williams και να βοηθήσει να την επαναφέρει στην κορυφή: “Κοιτάζοντας στη Williams βλέπω πόσο ωραίο θα ήταν να οδηγήσω μια μέρα για τη Williams και να την βοηθήσω να βρεθεί στην κορυφή,” είπε ο Hamilton. “Αλλά δεν έχω κάποιο μαγικό πίνακα. Δεν ξέρω πόσος χρόνος θα χρειαστεί, ή αν θα είναι καν πιθανό, απλά θαυμάζω τον Frank και την ομάδα της Williams για την ιστορία της.”

“Αν θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου να φύγω από εδώ, τότε απλά θα σταματούσα,” προβλέπει ο Lewis. “Η Mercedes προσέχει τους οδηγούς της. Είτε εντάσσοντάς τους σε  events, είτε συμπεριλαμβάνοντάς τους σε διαφημίσεις, συνεχίζουν να είναι πρεσβευτές της φίρμας.”

Ο Hamilton είπε πως υπολογίζει πως του απομένουν περίπου άλλα 6 χρόνια στην καριέρα του, η οποία ξεκίνησε όταν μπήκε στη McLaren το 2007. Από τότε έχει οδηγήσει για 2 μόνο ομάδες – και μόνο με κινητήρες Mercedes. “Δεν υπάρχει κάποια άλλη ομάδα εκτός από την Ferrari η οποία θα με ενδιέφερε,” είπε ο πρωταθλητής, “αλλά αυτή τη στιγμή μου αρέσει εδώ που είμαι, μου αρέσουν οι άνθρωποι για τους οποίους δουλεύω και το τι αντιπροσωπεύει η εταιρεία.”