Η Honda Motor Co., Ltd. ξεκινά τη διάθεση μίας αναθεωρημένης έκδοσης λογισμικού για το Riding Trainer που σχεδιάστηκε με σκοπό την εκπαίδευση στην ασφαλή οδήγηση μοτοσικλέτας. Η εγκατάσταση του νέου προγράμματος λογισμικού ξεκίνησε με τα μοντέλα Riding Trainer που κατασκευάστηκαν το Φεβρουάριο του 2013, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προορίζονται για τις αγορές του εξωτερικού.c0601009H

Το νέο λογισμικό βελτιώνει την ικανότητα πρόβλεψης των κινδύνων που συναντά ένας αναβάτης, περιλαμβάνοντας ακόμα πιο ρεαλιστικές καταστάσεις και συνθήκες.

Σημαντικό στοιχείο της αναβαθμισμένης έκδοσης είναι η προσθήκη της εξωτερικής εμφάνισης 15 μοτοσικλετών και η πιστή αναπαραγωγή της οθόνης οργάνων και του ήχου του κινητήρα κάθε μοντέλου.

c0601005HΑνάμεσα στα μοντέλα είναι μικρά σκούτερ όπως το PCX, μεσαίες σπορ μηχανές όπως η CBR250R και μεγάλες σπορ όπως η CB1100 και η VFR1200F. Σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας προσομοιώνονται ποικίλες εφαρμογές σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Νέα χαρακτηριστικά του συστήματος λογισμικού είναι μία λειτουργία για γνωριμία με προηγμένα συστήματα πέδησης όπως το Combined Brake System (CBS) που φρενάρει ταυτόχρονα τον εμπρός και πίσω τροχό, αλλά και το Combined ABS που συνδυάζει CBS με ABS. Η Honda σκοπεύει επίσης να λανσάρει το ενημερωμένο λογισμικό σε εμπόρους μοτοσικλετών με εγκαταστάσεις του Riding Trainer.

Το Riding Trainer στόχο είχε να προωθήσει τη χρήση πρακτικών συσκευών εκπαίδευσης ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας προκειμένου να αναπτυχθεί η ικανότητα των αναβατών να προβλέπουν τους κινδύνους στο δρόμο. Οι πωλήσεις του Riding Trainer στο εξωτερικό ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2005 στα καταστήματα εμπόρων μοτοσικλετών της Honda σε όλη την Ευρώπη και το Φεβρουάριο του 2006 σε αντίστοιχα καταστήματα και επιχειρήσεις στην Ιαπωνία.c0601003H

Περίπου 5.000 μονάδες χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή σε  53 χώρες. Η Honda σκοπεύει να επεκτείνει τις πωλήσεις της για περαιτέρω διάδοση του συστήματος και για να επιβεβαιωθεί εκ νέου η δέσμευση της εταιρίας στην ασφάλεια – ζωτικό στοιχείο των δραστηριοτήτων της.