Η Nissan με την πρόσφατη παρουσίαση στη Βαρκελώνη  του 370Ζ Nismo, αποκάλυψε τα επιτεύγματα του ομώνυμου βελτιωτικού οίκου της, πάνω στη σειρά Ζ.370Z Nismo_2

Το καθαρόαιμο σπορ κουπέ της Nissan με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, έχει υποστεί εκτεταμένες επεμβάσεις, τόσο μηχανολογικού όσο και σχεδιαστικού ενδιαφέροντος, με τη Nismo να έχει δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή έκδοση – εκδοχή του μοντέλου, χωρίς να στερεί διόλου τον απαράμιλλο ενθουσιασμό στους τυχερούς οδηγούς του.

Με κύριο γνώμονα την καλύτερη αεροδυναμική και τις εκπληκτικές επιδόσεις, η Nismo δημιούργησε ένα μοντέλο με άκρως βελτιωμένη ευστάθεια τόσο στις υψηλές ταχύτητες, όσο και σε οδήγηση με στροφές. Συγκεκριμένα, η ανασχεδιασμένη ανάρτηση και οι εκτεταμένες ρυθμίσεις στο σασί, έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση της κάθετης δύναμης όπου, με τη σειρά της, προσδίδει κράτημα και χειρισμό  αγωνιστικών προδιαγραφών, στο αυτοκίνητο.

Με τις χαρακτηριστικές – σήμα κατατεθέν της Nismo – κόκκινες γραμμές περιμετρικά του αυτοκινήτου, τις μοναδικές σκούρες γκρι ζάντες 19΄΄ ελαφρού κράματος, τις κόκκινες αγωνιστικές δαγκάνες φρένων να κάνουν επιβλητική την παρουσία τους,  τα υψηλών επιδόσεων ελαστικά, καθώς και με μια «έξυπνη» αεροτομή, γίνεται αμέσως αντιληπτό πως έχουμε να κάνουμε με μια πολεμική μηχανή της ασφάλτου !

370Z Nismo_1Φυσικά το πνεύμα και η φιλοσοφία Nismo δεν θα μπορούσαν να λείψουν ούτε και από την καμπίνα του 370Ζ Nismo.  Με ηλεκτρικά σπορ καθίσματα με εδική κόκκινη ραφή και σήμανση Nismo, με τιμόνι από δέρμα και alcantara και με το «νεκρό του σημείο» ντυμένο στα κόκκινα, ο οδηγός αυτομάτως προδιατίθεται για μια άκρως συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Ο 6κύλινδρος κινητήρας των 3.7 λίτρων – η καρδιά του 370Ζ Nismo – αποδίδει, χάρη στις επεμβάσεις του ομώνυμου οίκου, 344PS  έναντι των 328PS του στάνταρ αυτοκινήτου, ενώ και η ροπή αντίστοιχα αυξήθηκε στα 363Nm από 371Nm. Το αποτέλεσμα μεταφράζεται σε βελτιωμένη απόκριση ακόμη και από το χαμηλό φάσμα στροφών του κινητήρα, με τα  0-100km/h να έρχονται σε μόλις 5.2 δευτερόλεπτα

Περισσότερες πληροφορίες  για το 370Z Nismo θα δοθούν  στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη στις 5 Μαρτίου, όπου η Nissan θα αποκαλύψει – μεταξύ άλλων- και το εν λόγω μοντέλο.

Επιπλέον, για  περισσότερες φωτογραφίες και video με το 370Ζ Nismo κλικ στο www.facebook.com/NissanGreece