Έτοιμη να λανσάρει στην αγορά το ADAM της, το νέο μοντέρνο και τολμηρό αυτοκίνητο πόλης, η Opel έκλεισε αποκλειστικές συμφωνίες συνεργασίας με αρκετούς avant-garde καλλιτέχνες όπως οι “JulienSimshäuser”, “Totally Enormous Extinct Dinosaurs” και “Invernomuto”. Αυτά τα νεαρά και ανερχόμενα δημιουργικά ταλέντα από τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ιταλία αντιπροσωπεύουν επίσης τις κύριες αγορές ενδιαφέροντος για το Opel ADAM από τις αρχές του 2013 που θα κυκλοφορήσει. Τα συνεργατικά projects υπάρχουν στο “ADAM&YOU” microsite όπου οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βίντεο, υλικό από τα παρασκήνια και τη φάση δημιουργίας καθώς και σε φωτογραφίες.
Ο Διευθυντής Brand Marketing της Opel, Tomas Caetano σχολιάζει σχετικά: “Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τόσο ταλαντούχους, νεαρούς πρωτοποριακούς καλλιτέχνες εν όψει του λανσαρίσματος του νέου μας κομψού αυτοκινήτου πόλης, Opel ADAM. Εκτός από την παραδοσιακή Γερμανική μηχανολογία, έχουμε επενδύσει άφθονη δημιουργικότητα στην εξέλιξη του Opel ADAM θέλοντας να διασφαλίσουμε το μέγιστο βαθμό εξατομίκευσης. Αυτή η δημιουργικότητα και το απολύτως προσωπικό στυλ αντικατοπτρίζονται στα έργα των καλλιτεχνιών”.

Ξεκινώντας η συνεργασία, οι καλλιτέχνες πήραν οδηγίες και μία πρώτη ανεπίσημη γεύση από το ADAM, πολύ πριν δημοσιευτούν οι πρώτες φωτογραφίες. Οι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από το Opel ADAM, καθένας με τον τρόπο του. Έτσι προέκυψαν τρία τελείως διαφορετικά projects που ενσαρκώνουν και το πνεύμα του 3θ τετραθέσιου. Το αυτοκίνητο διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδοχές στυλ & διάθεσης, με τις ονομασίες JAM, GLAM και SLAM, που μπορούν να εξελιχθούν σε απολύτως προσωπικά αντικείμενα τα οποία εκφράζουν τους ιδιοκτήτες τους όσο κανένα άλλο όχημα της αγοράς.

Από τους δεινόσαυρους στους σούπερ ήρωες

Ο JulienSimshäuser εντυπωσιάστηκε εμφανώς από το ευρύχωρο εσωτερικό του Opel ADAM. Ο καλλιτέχνης από τη Χαϊδελβέργη σχεδίασε ένα ψηφιακό κόσμο, ένα είδος διαδραστικής ‘χώρας των θαυμάτων’ με ονειρικές γραμμές και αφηρημένα σχήματα. “Όπως ακριβώς συνδέω το smartphone μου με το Opel ADAM, ένας επισκέπτης μπορεί να συνδεθεί με την εφαρμογή μου και να θέσει τα πάντα σε κίνηση με τις εντολές του/της” εξηγεί ο Simshäuser. Ο 23-χρονος, ο οποίος ονομάστηκε “Ψηφιακός Καλλιτέχνης της Χρονιάς” το 2009 εστιάζει το δημιούργημά του στη σχέση φύσης και τεχνολογίας, δείχνοντας τι σημαίνει να είσαι όλο και περισσότερο εξαρτώμενος από τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Orlando Higginbottom, γνωστός και σαν “Totally Enormous Extinct Dinosaurs”, έχει γίνει διάσημος για το πολύχρωμα κράνη και τα T-Rex κοστούμια του. Ο μουσικός παραγωγός και DJ εστίασε στα χρώματα και τη διαμόρφωση προσωπικού στυλ. Αποτέλεσμα: ένα πλούσιο, πολύχρωμο μουσικό βίντεο που συνοδεύει το “American Dream Part II”. Το soundtrack από το πρόσφατο, πρώτο του άλμπουμ “Trouble” χαρακτηρίστηκε το “πιο καυτό” από το BBC radio 1 στη Βρετανία, πριν καν κυκλοφορήσει το βίντεο. “Ανέκαθεν θεωρούσα πολύ βαρετό να οδηγούμε ένα αυτοκίνητο από 15 μοντέλα με παρεμφερή χρώματα – αλλά το Opel ADAM αποτελεί μία τελείως διαφορετική πρόταση” εξηγεί ο 26-χρονος Βρετανός.

Το καλλιτεχνικό δίδυμο “Invernomuto” των Simone Bertuzzi (28) και Simone Trabucchi (27) εμπνεύστηκε από τη δυναμική, μυώδη σχεδίαση του ADAM. “Ασφαλώς το Opel ADAM δεν είναι κάποιο υπεραυτοκίνητο. Θέλαμε λοιπόν να αναδείξουμε το στοιχείο της κομψότητας” εξηγούν οι δύο Ιταλοί. Το βίντεό τους παρουσιάζει έναν τυπικό υπερήρωα: έντονα γραμμωμένο, εφαρμοστή στολή, εξεζητημένη μάσκα, που περνά τη νύχτα του σε μία αγωνιστική πίστα καρτ επιδεικνύοντας τη δύναμή του. Αυτό είναι κλασικό χαρακτηριστικό των “Invernomuto” που έγιναν διάσημοι για τη συχνά εξωφρενική και κάποιες φορές αινιγματική αίσθηση του χιούμορ.

Το νέο Opel ADAM θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (29 Σεπτεμβρίου – 14 Οκτωβρίου, 2012). Τα πρώτα αυτοκίνητα πόλης  αναμένονται στις εκθέσεις των Διανομέων από τον Ιανουάριο του 2013.