Το νέο Opel Mokka έχει κατακτήσει τις καρδιές των υποψηφίων πελατών του. Πριν καν τα πρώτα οχήματα φτάσουν στις εκθέσεις των Διανομέων το φθινόπωρο, έχουν ληφθεί πάνω από 25.000 παραγγελίες για το SUV σε όλη την Ευρώπη. Ισχυρή ζήτηση παρατηρείται σε Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Ρωσία.Με το Mokka για το οποίο οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από τον Ιούνιο, η Opel είναι η πρώτη Γερμανική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που εισέρχεται στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία μικρών SUV (SUV-B). Η γκάμα κινητήρων του Mokka περιλαμβάνει τον 1.6 ecoFLEX με 85 kW/115 hp, ένα υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που αποδίδει 103 kW/140 hp και τον 1.7 diesel με 96 kW/130 hp.

“Τώρα με το Mokka ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην προϊοντική μας επίθεση. Ο μεγάλος αριθμός παραγγελιών δείχνει ότι το Mokka κινείται προς την σωστή προϊοντική κατεύθυνση. Οι τεχνολογίες σε συνδυασμό με τη δυναμική και τολμηρή του σχεδίαση ταιριάζουν στα γούστα των πελατών μας” όπως λέει ο Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Aftersales της Opel, Alfred E. Rieck.

Παρά το μικρό συνολικό μήκος των 4,28 m, το Mokka μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση έως και πέντε άτομα, ενώ συνδυάζει ελκυστική σχεδίαση με καινοτόμες τεχνολογίες και λειτουργίες κάνοντάς τις προσιτές σε έναν ευρύτερο κύκλο πελατών. Επιπλέον, το Opel Mokka φέρει το εργονομικό κάθισμα που έχει πιστοποιηθεί από τον AGR – τον Γερμανικό Οργανισμό Ειδικών για την υγεία της πλάτης “Aktion Gesunder Rücken e.V.”.

Ανάμεσα στα στάνταρ χαρακτηριστικά τα οποία αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία σε όλες τις εκδόσεις Mokka είναι τα Electronic Stability Control (ESC), Traction Control (TC) και τα συστήματα Hill Start Assist (HSA) και Hill Descent Control (HDC) – που βελτιώνουν την οδηγική άνεση και ασφάλεια σε ανηφόρες και κατηφόρες. Εκτός από την εμπρόσθια κίνηση (FWD), το Mokka προσφέρεται σε εκδόσεις all-wheel drive (AWD). Η προαιρετική τεχνολογία AWD αναγνωρίζει αυτόματα τις απαιτήσεις πρόσφυσης ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και διασφαλίζει την ιδανική κατανομή ροπής σε όλους τους τροχούς.

Το Mokka είναι το πρώτο από τρία μοντέλα που εγκαινιάζουν νέες κατηγορίες οχημάτων για τη μάρκα Opel. Στο πρώτο εξάμηνο του 2013, το μοδάτο, μικρό αυτοκίνητο πόλης, ADAM και ένα νέο cabrio θα κάνουν ντεμπούτο στην αγορά.