Όταν το ADAM γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (“Mondial de l’ Automobile”, 29 Σεπτεμβρίου – 14 Οκτωβρίου 14, 2012), το νέο μικρό της Opel, θα αποκαλύψει ένα μοναδικό στοιχείο του που χαρίζει στις μετακινήσεις πόλης μοναδικό στυλ και ευκολία κινήσεων. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Opel θα ανακαλύψουν το προαιρετικό, πλήρως ενσωματωμένο σύστημα FlexFix. Αυτό το έξυπνο αξεσουάρ αποτελεί αποκλειστικότητα της Opel και προσφέρει στους ιδιοκτήτες του ADAM τη δυνατότητα να ενταχθούν σε μία σύγχρονη φιλοσοφία μετακινήσεων πόλης, με αυτοκίνητο ή ποδήλατο. Το σύστημα FlexFixbike περιορίζει το άγχος του κατόχου ενός ADAM σε συνθήκες πόλης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυθόρμητα, σύμφωνα με τις προσωπικές απαιτήσεις, τον καιρό, το δελτίο κυκλοφορίας και το περιβάλλον.

Το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix ενσωματώνεται στον πίσω προφυλακτήρα, επομένως είναι πάντα διαθέσιμο. Εύχρηστο, ρυθμίζεται με το χέρι χωρίς να χρειάζονται εργαλεία ή πρόσθετες συσκευές. Όταν δεν χρησιμοποιείται εξαφανίζεται με μία συρταρωτή κίνηση στον πίσω προφυλακτήρα. Με το Opel ADAM το σύστημα που κλειδώνει μπορεί να μεταφέρει ένα ποδήλατο βάρους 30 kg, δηλαδή ακόμα και ηλεκτρικό. Ο προαιρετικός, κουμπωτός αντάπτορας παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς ενός δεύτερου ποδηλάτου βάρους μέχρι 20 kg. Με αυτή την έννοια, το FlexFix γίνεται μία ευέλικτη λύση μετακίνησης, την οποία μπορούν να μοιράζονται δύο άτομα.

Χάρη στο χαμηλό ύψος φόρτωσης, το ποδήλατο εδράζεται στις σταθερές και πρακτικές βάσεις μέσα στις ράγες του πίσω τμήματος. Έτσι το ποδήλατο ασφαλίζει εύκολα χωρίς να καταπονεί τη σπονδυλική στήλη, αντίθετα με άλλα συστήματα οροφής όπου ο χρήστης πρέπει να το σηκώσει πάνω από το κεφάλι του. Ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο, το FlexFix αναδιπλώνεται ώστε να ανοίγει η πίσω πόρτα του ADAM για ανεμπόδιστη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών. Επιπλέον, το FlexFix μπορεί να συνδυαστεί με park assist system για προστασία από χτυπήματα και γρατζουνιές στο παρκάρισμα.

Με το FlexFix, όσοι ονειρεύονται μία γρήγορη βόλτα με το ποδήλατο, θα μπορούν να την πραγματοποιούν οπουδήποτε, οποτεδήποτε, όχι μόνο σε αστικές περιοχές, αλλά και στην εξοχή το Σαββατοκύριακο. Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα των σχεδόν απεριόριστων επιλογών εξατομίκευσης του νέου Opel ADAM και του απόλυτα προσωπικού lifestyle που δημιουργεί. Για να προσαρμόσει κάποιος το ADAM στις προσωπικές του προτιμήσεις, μπορεί να επιλέξει από τρία διαφορετικά στυλ, ADAM JAM, ADAM GLAM και ADAM SLAM. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μία μεγάλη συλλογή εξωτερικών και εσωτερικών αποχρώσεων, διακόσμων και επενδύσεων οροφής, καθώς και άλλων σχεδιαστικών στοιχείων εμπνευσμένων από premium μοντέλα. Οι πωλήσεις του νέου Opel ADAM θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα με την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Παρίσι, και αναμένεται στις Εκθέσεις των Διανομέων από τις αρχές του 2013.

Το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου Opel FlexFix διατίθεται ήδη με αρκετά μοντέλα Opel. Η Opel παραμένει η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα του είδους.