Η Peugeot, στο περίπτερό της στην 82η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, κάνει πέντε παγκόσμιες πρεμιέρες, των οχημάτων που θα αποτελέσουν την προϊοντική αιχμή του 2012. Την παράσταση κλέβει το νέο 208. Η τεχνολογική και περιβαλλοντική κυριαρχία είναι εμφανής με τρία υβριδικά μοντέλα HYbrid4, ενώ με το 4008 η Peugeot αποκαλύπτει ένα ακόμη βήμα στην δυναμική της παγκοσμιοποίησης.

Ένα μεγάλο γεγονός στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2012: ανάμεσα στα 30 αυτοκίνητα παραγωγής και πρωτότυπα που θα παρουσιάζονται στο έκτασης 2,700 m2 περίπτερο της Peugeot, οι 700.000 αναμενόμενοι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορέσουν να ανακαλύψουν, στην περιοχή του 208, 10 αντιπροσωπευτικές εκδόσεις της γκάμας του νέου αστεριού της Μάρκας.   

Peugeot 208: ΑΝΑ-ΓΕΝΝΗΣΗ

Μετά την ιστορική επιτυχία των προγόνων του – περισσότερα από 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα της ‘σειράς 200’ κατασκευάστηκαν τα προηγούμενα 30 χρόνια – το 208 επαναπροσδιορίζει τη δυναμική της κατηγορίας του με έναν σκοπό: να ξανακερδίσει την ηγετική θέση στην κατηγορία του στην Ευρώπη.

Για να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο ικανό να προσελκύσει μια ευρεία γκάμα καταναλωτών, το πλάνο ‘Α9’ που θα γινόταν το μελλοντικό 208, υιοθέτησε τις πιο φιλόδοξες προδιαγραφές , για να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο που πραγματικά ξεπερνά τη γενιά του.

208, η ανα-γέννηση’ 

  •      αρχιτεκτονική αναγέννηση, που συνδυάζει το μικρό μέγεθος (μήκος: 3.96 m), μειωμένο βάρος
  • (–110kg κατά μέσο όρο σε σύγκριση με το 207) και αυξημένος χώρος επιβατών,

  •       σχεδιαστική αναγέννηση μέσω των ανανεωμένων αισθητικών κωδικών και του δυναμισμού των δύο διαφορετικών αμαξωμάτων (3θ & 5θ),
  •       εργονομική αναγέννηση, που χαρακτηρίζεται από τον επαναπροσδιορισμό της θέσης οδήγησης, την έξυπνη συνδεσιμότητα της μεγάλης οθόνης αφής και το εξευγενισμένο εσωτερικό περιβάλλον,
  •        περιβαλλοντική αναγέννηση, στην οποία συμβάλλει μία γκάμα δέκα οικονομικών και ισχυρών κινητήρων, που περιλαμβάνουν μία εκτεταμένη γκάμα e-HDi και τις πρώτες εφαρμογές μιας νέας γενιάς τρικύλινδρων κινητήρων βενζίνης,
  •        αναγέννηση της οδηγικής εμπειρίας, που αντανακλά την τεχνογνωσία της Μάρκας, την ενεργητική και την παθητική ασφάλεια υψηλού επιπέδου, και καινοτομικό εξοπλισμό, όπως τη λειτουργία Park Assist.

Συνοδεύοντας την ‘πρεμιέρα’ του 208, η Peugeot παρουσιάζει δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα στη Γενεύη, απόλυτες εκφράσεις της τάσης των super-compact: το XY Concept και το GTi Concept

Προερχόμενα από το 208 3θ, τα δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα εκφράζουν την μεγάλη αλλαγή που επιτυγχάνει το 208 μέσω δύο ισχυρών αλλά ξεχωριστών προσωπικοτήτων: το XY Concept προορίζεται για μετακινήσεις στην πόλη και για ανθρώπους που επιθυμούν να ξεχωρίζουν κομψά, ενώ το GTi Concept θα αναγεννήσει ένα μύθο.

Τα δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα θα έχουν: χρώματα που χρησιμοποιούν αποκλειστική διαδικασία παραγωγής, τέλεια ενσωματωμένα σχεδιαστικά και αεροδυναμικά στοιχεία, με ξεχωριστές εσωτερικές επενδύσεις.

Τεχνολογία HYbrid4: η καινοτομία της Peugeot

Η Μάρκα συνεχίζει να μειώνει τις εκπομπές CO2 στα αυτοκίνητα της γκάμας της: ο μέσος όρος εκπομπών ρύπων στα μοντέλα Peugeot ήταν 129g/km το 2011, και επομένως κάτω από το όριο των 130g/km που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2015.

Η περιβαλλοντική πολιτική της Μάρκας περιλαμβάνει την συνεχή βελτίωση των θερμικών κινητήρων (που επιτυγχάνεται μέσω του downsizing, και των συστημάτων e-HDi Stop & Start), και επιβεβαιώνεται με την εισαγωγή μιας νέας γενιάς κινητήρων όπως η οικογένεια των κινητήρων βενζίνης EB (τρικύλινδροι 1.0l και 1.2l), που παρουσιάζονται στο νέο 208.

Η τεχνολογική καινοτομία της Peugeot, ισχυρός παράγοντα της περιβαλλοντικής δέσμευσης της εταιρίας στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής αγοράς με υψηλά ποσοστά diesel, είναι η παγκοσμίως πρώτη τεχνολογία HYbrid4.

Με το HYbrid4, η Peugeot προσφέρει μία γκάμα που φτάνει σε νέα επίπεδα περιβαλλοντικών επιδόσεων και οδηγικών απολαύσεων, συνδυάζοντας πολλά προτερήματα.

Ο συνδυασμός ενός κινητήρα diesel 2.0 HDi FAP 163hp που οδηγεί τους εμπρός τροχούς, με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 37hp ενσωματωμένο στον πίσω άξονα, επιτρέπει τον συνδυασμό μιας νέας οδηγικής εμπειρίας – μέσω της τετρακίνησης, της μέγιστης συνδυασμένης ισχύος 200hp, τον ηλεκτρικό τρόπο λειτουργίας μηδενικών ρύπων ‘ZEV’ (Zero Emissions Vehicle) – και κατανάλωση καυσίμου μειωμένη κατά 35% από ένα αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα ίδιας ισχύος και κυβισμού.

Τρία μοντέλα παρουσιάζονται στη Γενεύη επιδεικνύοντας το δυναμικό της εφαρμογής του HYbrid4 σε όλη τη γκάμα.

·         Το 3008 HYbrid4 παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη.

·         Το 508 RXH με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, που δίνουν μια πρωτότυπη άποψη στον κόσμο των αυτοκινήτων all-road με ενισχυμένα οδηγικά χαρακτηριστικά.

·         Το 508 HYbrid4, που παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη, θα είναι διαθέσιμο το Καλοκαίρι 2012.

4008, το νέο 4X4 SUV της Peugeot

Το 4008, άλλη μία παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Με ξεχωριστή εμφάνιση και δυνατότητες 4×4 SUV, το 4008, με περισσότερες από 70% των πωλήσεων να εκτιμώνται εκτός Ευρώπης, είναι μία απάντηση στις απαιτήσεις των πελατών στην κατηγορία compact SUV.

Προερχόμενο από τη συνεργασία PSA Peugeot Citroёn – Mitsubishi,  το 4008 έχει μία ισχυρή, ξεχωριστή προσωπικότητα Peugeot.

Το μικρό του μέγεθος (μήκος : 4.34 m), δίνει μεγάλη ικανότητα ελιγμών, και ο χώρος επιβατών το καθιστά ένα απόλυτα λειτουργικό όχημα, που ταιριάζει τόσο σε καθημερινή χρήση όσο και σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Η γκάμα του 4008 έχει τέσσερις κινητήρες (δύο diesel, δύο βενζίνης) και συνδυάζονται με μετάδοση 4×4, με ηλεκτρονική διαχείριση.

Με εκπομπές CΟ2 και τιμές ρεκόρ στην κατηγορία του, το 4008 είναι ένα μοντέρνο SUV, που είναι ικανό να λειτουργεί οικονομικά και αποτελεσματικά υπό όλες τις συνθήκες.