Ακόμα μια κατάκτηση για το όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων που έρχεται από το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.
Το 100% ηλεκτρικό Nissan LEAF βραβεύτηκε ως το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2011, έχοντας ως αντιπάλους στην τελική φάση αυτής της κορυφαίας αναμέτρησης, τη BMW σειρά 5 και το Audi Α8. Αυτό το βραβείο έρχεται ως επισφράγισμα μια σειράς ανάλογων επιτυχιών για το Nissan LEAF, με πιο πρόσφατη τη βράβευσή του ως Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου για το 2011

.

«Είναι μεγάλη χαρά το γεγονός ότι το πρώτο στον κόσμο μαζικής παραγωγής ηλεκτρικό όχημα, το Nissan LEAF, κέρδισε το διάσημο βραβείο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου για το 2011», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Carlos Ghosn. «Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει το Nissan LEAF, ως πρωτοπόρο στην αυτοκίνηση των μηδενικών εκπομπών ρύπων. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο επικυρώνεται το σαφές όραμα της Nissan για τις αξίες της βιώσιμης αυτοκίνησης που θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο».

Η επιτροπή που βράβευσε το LEAF ως το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο για το 2011 παρατήρησε ότι, «το LEAF είναι η πύλη για το πέρασμα σε έναν νέο “ηλεκτρικό” κόσμο από τη Nissan. Αυτό το 5-θέσιο, 5-θυρο hatchback είναι το πρώτο στον κόσμο μαζικής παραγωγής 100% ηλεκτροκίνητο αυτοκινήτο. Έχει αυτονομία για πάνω από 170 χιλιόμετρα, η πλήρης φόρτισή του με παροχή ρεύματος 220-240V διαρκεί περίπου 8 ώρες και παράγει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το χαμηλό κέντρο βάρους του αμαξώματος, διευκολύνει τον χειρισμό του σε απότομες στροφές με σχεδόν μηδενικές κλίσεις και χωρίς υποστροφή. Τα καλά νέα; Λες και είναι ένα κανονικό αυτοκίνητο.»
Ο θεσμός του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς ξεκίνησε το 2004. Οι νικητές επιλέγονται από μία επιτροπή δημοσιογράφων του ειδικού τύπου προερχόμενοι από την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Το Nissan LEAF είναι ήδη διαθέσιμο στην Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές αγορές. Το όχημα παράγεται στην Ιαπωνία με προοπτική να ξεκινήσει η παραγωγή του και στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Nissan στις ΗΠΑ, περί τα τέλη του 2012, καθώς και στις αντίστοιχες στο Sunderland στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι τις αρχές του 2013.