Την άνοιξη του 2014 θα παρουσιαστεί το μοντέλο-ναυαρχίδα της Volvo Trucks, το Volvo FH16, με κινητήρες προδιαγραφών Euro 6. Με μία νέα γενιά κινητήριων συνόλων 16L, πληροί τα αυστηρά πρότυπα χαμηλών ρύπων, ενώ παράλληλα ικανοποιεί τις υψηλές προσδοκίες των πελατών στον τομέα των επιδόσεων και της παραγωγικότητας στις πλέον απαιτητικές εργασίες.

VolvoTruck_D16Engine_Studio_Front45High

«Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να καλύψουμε τις απαιτήσεις Euro 6 διατηρώντας ταυτόχρονα την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και τις καλύτερες επιδόσεις της αγοράς. Η κατανάλωση καυσίμου παραμένει άκρως ανταγωνιστική» σχολιάζει η Kristin Signert, Διευθύντρια στον τομέα Οχημάτων Μεταφορών Μεγάλων Αποστάσεων της Volvo Trucks.

Η νέα σειρά κινητήρων Euro 6 περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις ισχύος: 750 hp (3.550 Nm), 650 hp (3.150 Nm) και 550 hp (2.900 Nm). Και οι τρεις κινητήρες συνδυάζονται με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο της Volvo, I-Shift. Η έκδοση 550 hp διατίθεται επίσης με μέγιστη ροπή 2.800 Nm για συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο.

VolvoTruck_D16Engine_Studio_Rear45Το Volvo FH16 είναι ένα από τα ισχυρότερα και πιο ξεχωριστά φορτηγά της αγοράς, το οποίο έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια από εταιρίες μεταφορών και οδηγούς με υψηλές απαιτήσεις που εκτιμούν τις πρόσθετες επιδόσεις, την παραγωγικότητα και την άνεση. Χρησιμοποιείται για παράδειγμα, σαν τράκτορας βαρέως τύπου, όχημα μεταφοράς ξυλείας και σε αποστολές μεγάλων αποστάσεων όπως οι μεταφορές ειδών διατροφής. Η πιο πρόσφατη έκδοση του φορητού παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2012. Μετά από ένα χρόνο, το Volvo FH16 κάνει το βήμα προς τα πρότυπα Euro 6, με σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου και σωματιδίων.

Οι πωλήσεις του Volvo FH16 με κινητήρα Euro 6 πανευρωπαϊκά θα ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2014. Η έναρξη παραγωγής προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουνίου.