Η έκδοση RDesign του νέου Volvo V40 είναι εδώ! Παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Βαμμένο σε ένα ιδιαίτερο, ολοκαίνουριο μπλε χρώμα με τη χαρακτηριστική ονομασία Rebel Blue, το νέο Volvo V40 R-Design αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα και την προσοχή όλων!

“Το V40 R-Design έχει σχεδιαστεί για τον οδηγό που δίνει προτεραιότητα στις επιδόσεις και διακρίνεται για το πάθος του με ότι εξασφαλίζει το κάτι παραπάνω στην καθημερινότητα. Η εμμονή στις λεπτομέρειες γίνεται αντιληπτή τόσο από το εκφραστικό design, όσο και από τα οδηγικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις,” δηλώνει ο Λεξ Κερσεμάκερς (Lex Kerssemakers), Αντιπρόεδρος Στρατηγικής Προϊόντων & Γραμμής Παραγωγής της Volvo Car Corporation.

Η ελκυστική εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου έχει εξελιχθεί ειδικά για αυτούς που θέλουν τη δική τους προσωπική σφραγίδα στο αυτοκίνητό τους. Το επιθετικό εμπρός μέρος αποπνέει το δυναμισμό της σχεδιαστικής φιλοσοφίας R-Design. Η σπορτίβ εμφάνιση τονίζεται από αμέτρητες, μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες τόσο μπροστά όσο και πίσω. Χρώμιο και βουρτσισμένο αλουμίνιο δίνουν τον τόνο. Εκτός από το έντονο Rebel Blue χρώμα, ο αγοραστής του V40R-Design έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 6 ακόμα εξωτερικές αποχρώσεις.

Στο εσωτερικό, ο νέος ψηφιακός TFT πίνακας οργάνων του νέου V40 έχει ήδη αποσπάσει τα θετικά σχόλια, τόσο των εκπροσώπων του τύπου, όσο και των πελατών. Και στο V40 R-Design υπάρχει η δυνατότητα επιλογής 3 διαφορετικών διαμορφώσεων & λειτουργίας του πίνακα οργάνων: Elegance, Eco ή Performance. Εδώ όμως ο φωτισμός παραμένει πάντα στην ίδια μπλε έντονη απόχρωση, αντανακλώντας τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης έκδοσης.

Στο εσωτερικό, δεσπόζουν τα νέας γενιάς καθίσματα R-Design, καθώς και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες που τονίζουν την ξεχωριστή αύρα του Σκανδιναβικού design του νέου V40. Τα καθίσματα συνδυάζουν το μαύρο ύφασμα Nubuck με το διάτρητο δέρμα, ενώ και εδώ τον ξεχωριστό χαρακτήρα του αυτοκινήτου δηλώνει το λογότυπο R-Design με το μπλε “R” κεντημένο στις πλάτες. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται φυσικά και δερμάτινα καθίσματα. Το περιβάλλον του οδηγού πλαισιώνεται επίσης και από τιμόνι με ειδική για το μοντέλο σχεδίαση, καθώς και λεβιέ ταχυτήτων και σπορ πεντάλ. Το μοναδικό R-Design “look & feel” κάνει έντονη την παρουσία του χάρη και στο συνδυασμό των νέων αλουμινένιων διακοσμητικών με διάτρητη αισθητική, του μαύρου δέρματος με τις εμφανείς ραφές και τη μαύρη επένδυση της οροφής.

Ως γνωστό, το νέο Volvo V40 διατίθεται είτε με το στάνταρντ Dynamic Chassis είτε με το κατά 10mm χαμηλωμένο και πιο άκαμπτο, προαιρετικό Sport Chassis.  Ειδικά στην έκδοση R-Design ταιριάζει γάντι το Sport Chassis, η εξέλιξη του οποίου έχει γίνει σε συνεργασία με τον Σουηδό οδηγό αγώνων της ομάδας Volvo Polestar Black R, τον Ρόμπερτ Ντάλγκρεν (Robert Dahlgren).

Το άκαμπτο αμάξωμα και το χαμηλό κέντρο βάρους δημιουργούν τις προϋποθέσεις για αμεσότητα στις αντιδράσεις χωρίς συμβιβασμούς στον τομέα της άνεσης. Ελατήρια και αμορτισέρ διαθέτουν πιο σκληρές ρυθμίσεις, γεγονός που εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο περισσότερη ακρίβεια στο χειρισμό και στον οδηγό μεγαλύτερη απόλαυση και απόλυτο έλεγχο.

Αλλά και στο Dynamic Chassis τόσο η ακαμψία, όσο και το χαμηλό κέντρο βάρους εξασφαλίζουν στο αυτοκίνητο τα χαρακτηριστικά εκείνα που προβάλλουν την άμεση ανταπόκριση και την οδική συμπεριφορά με στόχο την ευχαρίστηση, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην άνεση.

Το νέο Volvo V40 R-Design θα διατίθεται σε όλες τις αγορές που ήδη πωλείται το Volvo V40. Η Volvo Car Corporationπροσδοκά ότι περίπου το 10% των αγοραστών του Volvo V40, θα επιλέξουν την έκδοση R-Design.

“Όλες οι προηγούμενες εκδόσεις R-Design έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων, και συνέβαλλαν στη διεύρυνση του ηλικιακού προφίλ των αγοραστών μας στις νεώτερες ηλικίες. Πιστεύουμε ότι το νέο V40 R-Design θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη συγκεκριμένη τάση,” δηλώνει ο Λεξ Κερσεμάκερς.

[slideshow post_id=”2214″]