Δύο κινητήρες της Honda της σειράς Earth Dreams Technology που εφοδιάζουν το νέο Accord στην Αμερική βρίσκονται ανάμεσα στους 10 καλύτερους κινητήρες για το 2013 σύμφωνα με τη λίστα του θεσμού Wards 10 Best Engines for 2013”. Σχεδόν όλα τα μοντέλα Accord 2013 που θα πωλούνται στις ΗΠΑ εφοδιάζονται με έναν από τους διακεκριμένους κινητήρες. Πρόκειται για τον 2.4 τετρακύλινδρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού και τον 3.5 V6 με Variable Cylinder Management (VCM).Earth-Dreams-Technology-Engine

«Η Honda είναι πρωτίστως μία εταιρία παραγωγής κινητήρων, και τα νέα κινητήρια σύνολα της σειράς Earth Dreams Technology για μία φορά ακόμα επιβεβαιώνουν την πρόθεση της Honda να είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία των κινητήρων που παρέχουν άμεση, πλούσια ισχύ και οδηγική απόλαυση» δήλωσε ο Art St. Cyr, Αντιπρόεδρος προϊοντικού σχεδιασμού και logistics της Honda στην Αμερική. «Το γεγονός ότι τόσο ο 4κύλινδρος όσο και ο V6 του 2013 Accord βρίσκονται στην περίοπτη λίστα Ward με τους 10 Καλύτερους Κινητήρες δείχνει ότι οι κορυφαίες τεχνολογίες δεν σημαίνουν απαραίτητα υψηλό κόστος.

Διανύοντας ήδη τη 19η χρονιά του, ο διαγωνισμός Wards 10 Best Engines που αναδεικνύει τους 10 Καλύτερους Κινητήρες επιβραβεύει όσους θέτουν νέα σημεία αναφοράς στις αντίστοιχες κατηγορίες οχημάτων. Υποψήφιος μπορεί να είναι ένας εντελώς νέος ή σημαντικά βελτιωμένος κινητήρας και να διατίθεται με όχημα παραγωγής που θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013. «Ο τετρακύλινδρος 2.4L, ο πρώτος πετρελαιοκινητήρας άμεσου ψεκασμού της Honda στη Β. Αμερική, είναι εκπληκτικά αποδοτικός και με πλούσια ροπή στις χαμηλές στροφές και απίστευτη δύναμη στις μεσαίες στροφές» δήλωσε ο Tom Murphy, Διευθυντής Σύνταξης του Wards Auto World.

«Ανέκαθεν μας άρεσε ο SOHC V-6 60 μοιρών της Honda και τον τιμήσαμε στη λίστα Wards 10 Best Enginesτο 2005, 2008 και 2009» συνέχισε ο Murphy. «Τώρα παρουσιάζεται σημαντικά αναβαθμισμένος και με ένα πειστικό επιχείρημα ότι οι συμβατικοί κινητήρες ψεκασμού μέσω αυλού μπορούν να είναι ισχυροί και οικονομικοί, έχοντας μάλιστα μικρότερο κόστος κατασκευής».

Η “Earth Dreams Technology” της Honda αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά τεχνολογίας εξέλιξης που αναβαθμίζει σημαντικά τόσο τις οδηγικές επιδόσεις όσο και την απόδοση καυσίμου, βασισμένη σε προηγμένες περιβαλλοντικές τεχνολογίες με σκοπό τη μοναδική οδηγική απόλαυση Honda.

Ο νέος, τετρακύλινδρος εν σειρά 2.4 i-VTEC άμεσου ψεκασμού είναι ο στάνταρ κινητήρας του Accord. Αποδίδοντας 185 hp και ροπή 181 lb-ft, ο κινητήρας αυτός προσφέρει 4% υψηλότερη ιπποδύναμη και 12% περισσότερη ροπή σε σχέση με τον προκάτοχό του με απλή αμόλυβδη βενζίνη, ενώ πληροί τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων PZEV και ULEV-2. Με σύστημα εξαγωγής υψηλής ροής, ο 4κύλινδρος κινητήρας του Accord Sport Sedan αποδίδει 189 hp και ροπή 182 lb-ft.

Ο νέος 4-κύλινδρος κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί με δύο νέα κιβώτια, ένα 6-τάχυτο μηχανικό με ομαλή και ακριβή διαδικασία αλλαγής σχέσεων ή ένα CVT (Continuously Variable Transmission). Με πιο αραιή κλιμάκωση σχέσεων από το 5-τάχυτο αυτόματο που αντικαθιστά και σε συνδυασμό με την αυξημένη λειτουργική απόδοση, το CVT συμβάλει σημαντικά στη βελτιωμένη απόδοση καυσίμου του Accord.

Ο 3.5 V-6 αποδίδει τώρα 278 hp στις 6200 rpm (αύξηση 7 ίππων) και ροπή 252 lb-ft στις 4900 rpm. Η ροπή είναι σημαντικά βελτιωμένη από το ρελαντί μέχρι τις 4900-rpm όπου κορυφώνεται, δηλαδή στη ζώνη στροφών που συνήθως λειτουργεί ο κινητήρας. Στα V-6 μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο, ο κινητήρας υιοθετεί επίσης μία νέα γενιά της τεχνολογίας Μεταβλητής Διαχείρισης Κυλίνδρων – Variable Cylinder Management (VCM) και ειδικό μηχανισμό βαλβίδων SOHC i-VTEC. Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, ο κινητήρας λειτουργεί με τρεις ή και με τους έξι κυλίνδρους, αυξάνοντας την απόδοση καυσίμου ή την ισχύ, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ο V-6 λειτουργεί με απλή αμόλυβδη βενζίνη και πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων ULEV-2.

Στο 2013 Accord sedan, ο V-6 συνδυάζεται με ένα νέο, 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με Grade Logic Control. Πιο συμπαγές και αποδοτικό από το 5-τάχυτο αυτόματο που αντικαθιστά, το 6-τάχυτο αυτόματο βελτιώνει σημαντικά την επιτάχυνση και την απόδοση καυσίμου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λίστα “Ward’s 10 Best Engines for 2013”, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο: http://wardsauto.com/2013-wards-10-best-engines