Με μεγάλη μας χαρά, αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της Audi, για το Sneak Preview event που διοργανώθηκε για το νεότερο μέλος της οικογένειας της Audi, το Q3.

Το Q3 είναι το νέο μικρό SUV της Audi. Σχεδιαστικά, παραπέμπει αρκετά στα μεγαλύτερα “αδερφάκια” του Q5 και Q7, διατηρώντας την μάσκα που φιλοξενούν πλέον με μικρές παραλλαγές όλα τα μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι εξωτερικές διαστάσεις του, το κάνουν φιλικότερο για κίνηση εντός πόλης από τα υπόλοιπα Q, χωρίς όμως να περιορίζουν κατά πολύ τους εσωτερικούς χώρους του.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το καπό και η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, πράγμα το οποίο συμβάλει να διατηρείται χαμηλό το βάρος, αλλά και στην συμμετρικότερη κατανομή των μαζών. (Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο Λουκά γι’αυτή την πληροφορία)

Κατασκευαστικά, το Audi Q3 ακολουθεί τις συνηθισμένες υψηλές προδιαγραφές της εταιρίας τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Στο εσωτερικό τα υλικά είναι υψηλής ποιότητας και η συναρμογή τους πάρα πολύ καλή, το οποίο συμβάλει στην εξάλειψη των τριγμών και των μικροθορύβων. Και στο εσωτερικό η Audi διατηρεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με τα υπόλοιπα μοντέλα της. Τα πάντα είναι τοποθετημένα σε εργονομική θέση και στο κέντρο δεσπόζει η κεντρική οθόνη ελέγχου των διαφόρων συστημάτων του αυτοκινήτου. Μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που δεν γίνεται απευθείας αντιληπτή, είναι ο φωτισμός που περιβάλει τα ηχεία στις μπροστά πόρτες. Οι χώροι του κρίνονται αρκετά καλοί αναλογικά με τις διαστάσεις του με τον χώρο αποσκευών να είναι αρκετά μεγάλος για να φιλοξενήσει τις αποσκευές μίας τυπικής οικογένειας. 

Το Q3 θα εφοδιάζεται με ένα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2 λίτρων που αποδίδει 170 ίππους, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρία είναι πολύ οικονομικός, αφού η μικτή κατανάλωσή του ανέρχεται μόλις στα 7,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Η κίνηση μεταδίδεται από το αυτόματο κιβώτιο S-tronic 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη και στους τέσσερις τροχούς μέσω του γνωστού συστήματος τετρακίνησης Quattro.

Αυτό που περιμένουμε πλέον, είναι την επίσημη παρουσίαση ου αυτοκινήτου, ώστε να μπορέσουμε να το δοκιμάσουμε σε συνθήκες καθημερινής και όχι μόνο οδήγησης.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, όλο το προσωπικό της Audi που βρισκόταν στην εκδήλωση, για την εξυπηρετικότητά τους, και που μας επέτρεψαν να πάρουμε φωτογραφίες του αυτοκινήτου ώστε να τις δημοσιεύσουμε προς ενημέρωσής σας.

Audi Q3 Sneak Preview