Οι διοργανωτές του  Ελβετικού hillclimb όπου ο Richard Hammond τράκαρε ένα Rimac Concept_One τον Ιούνιο “έφαγαν” ένα πρόστιμο λίγο πάνω από 5000 δολάρια από την αρχή μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας.
Σε μία ανακοίνωσή της, η επιτροπή της Ελβετίας Auto Sport Schweiz, αποκάλυψε πως τα περάσματα που έγιναν κατά την βιντεοσκόπηση της εκπομπής που συμμετείχαν ο Hammond, ο Clarkson και ο May δεν πληρούσαν τους διεθνείς κανονισμούς που ορίζει η FIA. Επιπλέον, αποφασίστηκε πως το ατύχημα αυτό λειτούργησε αρνητικά στη φήμη του αθλήματος.

Έτσι αποφασίστηκε ένα πρόστιμο 5,000 CHF ($5,141) για τους διοργανωτές. Επιπρόσθετα , για τον επικεφαλή του αγώνα Christian Muller και τους τρεις κριτές, Hermann Muller, Daniel Lenglet και Karl Marty, αποφασίστηκε η αφαίρεση της άδειας για έξι μήνες αναφέρει το Motorsport.

Ο Hammond και οι Βρετανοί συμπαρουσιαστές του δεν ήταν εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες στον αγώνα και απλώς έκαναν κάποια περάσματα για την βιντεοσκόπηση της δεύτερης σεζόν του Grand Tour. Ο Hammond έχασε τον έλεγχο του ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου των 1200 ίππων καθώς έμπαινε σε μία αριστερή στροφή στέλνοντας το Rimac στην βάση της πλαγιάς κάνοντας τούμπες όπου και πήρε φωτιά.

Richard Hammond crash | hillclimb Hemberg 2017 | original video