Ο Fernando Alonso θα μπορούσε να τελειώσει την καριέρα του στην F1 αλλάζοντας σε αγώνες IndyCar. Αλλά άσχετα με το τι θα κάνει ο οδηγός, η McLaren μπορεί να γυρίσει στο Αμερικάνικο open-wheel πρωτάθλημα.


Μιλώντας με το Ισπανικό sporting site Mundo Deportivo, ο CEO του IndyCar Series Mark Miles αποκάλυψε πως βρίσκονται εν μέσω συζητήσεων με τον επικεφαλή της McLaren, τον Zak Brown – έναν ντόπιο της California ο οποίος οδηγούσε στην δεύτερη κατηγορία των Indy Lights series πίσω στο 1996 πριν αλλάξει μεριά στον τομέα των αγώνων.

“Ξέρουμε ότι υπάρχει η επιλογή για την McLaren να επιστρέψει στο Indianapolis 500 την επόμενη χρονιά με την Andretti Autosport, και η McLaren εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για μία full time θέση στο Verizon IndyCar Series,” είπε ο Miles. “Πιθανόν όχι για το 2018, αλλά μάλλον για το 2019. Ο Brown εξακολουθεί να ρωτάει ερωτήσεις για το πρόγραμμά μας.”

Η συνεργασία με μία καταξιωμένη ομάδα όπως η Andretti (όπως έγινε για το φετινό Indy 500) θα σήμαινε πως ουσιαστικά θα ήταν μία πρόταση plug-and-play, με την McLaren να εμπλέκεται όσο θεωρεί ότι θέλει.

Δεν είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, μια ομάδα F1 να υποστηρίζει ένα πρόγραμμα στο πρωτάθλημα Indy – ακόμα και στην σύγχρονη εποχή. Παρά τα σχέδια να ετοιμάσει τους δικούς της κινητήρες και τα αεροδυναμικά πακέτα, η Lotus κατέληξε να συνεργάζεται με την KV Racing Technology και να τρέχει με κινητήρες Chevrolet με μία συμφωνία η οποία θα ταίριαζε πάρα πολύ και στις McLaren και Andretti.